Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pekándiós-karamellás linzer

Pekándiós-karamellás linzer
Pekándiós-karamellás linzer
60 perc / előkészület: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha idén valami igazán különleges gasztroajándékot ajándékoznál, készítsd ezt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a ledarált pekándió 2/3-ával, porcukorral, vaníliás cukorral, sóval és sütőporral elkeverjük.
  2. A felkockázott puha vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékbe, majd hozzáadunk egy tojássárgáját és 1 ek. tejfölt, majd tésztát gyúrunk. 15-20 percre a fagyasztóba tesszük.
  3. Közben a maradék pekándiót egy száraz serpenyőben a nádcukorral megpirítjuk.
  4. A lehűlt tésztát kétfelé szedjük, vékonyra nyújtjuk, majd a formával kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
  6. Közben a tészta másik felét is kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd a kiszaggatott formák közepét egy 1 cm átmérőjű szív alakú formával újból kiszaggatjuk.
  7. Vékonyan megkenjük egy felvert tojással a kiszaggatott tésztákat, megszórjuk a cukros-pekándiós keverékkel, majd hasonló módon, 10 perc alatt ezeket is kisütjük.
  8. Ha lehűltek a kisült tészták, a teli oldalukat megkenjük 1-1 tk. karamellkrémmel, majd ráhelyezzük a lyukas tetőket, és fogyaszthatjuk is. Becsomagolva, egy éjszaka alatt megpuhulnak a hűtőben.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 069
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás linzer

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1143
finomliszt 30 dkg
pekándió 125 g
nádcukor 2 ek
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
sütőpor 0.5 tk
vaj 20 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 1 ek
karamell öntet 200 ml
tojás 1 db