Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pekándiós-körtés sütemény

Pekándiós-körtés sütemény
Pekándiós-körtés sütemény
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi őszi finomság, amit pofonegyszerű elkészíteni. A pekándiót el lehet hagyni, de nem érdemes.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a körtéket meghámozzuk, felszeleteljük, citromlében megforgatjuk. A pekándiót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd aprítóban durvára daraboljuk.
  2. A tojást habosra keverjük a cukrokkal, több részletben, váltakozva hozzádolgozzuk az olvasztott vajat és a száraz anyagokat. Végül kevés tejföllel lazítjuk. (Sűrű masszát kapunk.)
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, a tetejét kirakjuk körtékkel. Betoljuk a sütőbe 15 percre, majd kivesszük, rászórjuk a pekándiót, és további 25 percig sütjük. (Tűpróbát végezzünk.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 29x23x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 258
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

körtés süti, kakaós süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

492
tojás 2 db
nádcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 10 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 5 dkg
tönkölybúza liszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
tejföl 70 g
fahéj 1 kávéskanál
sütőpor 0.5 csomag
körte 2 közepes db
citromlé 1 citromból nyert
pekándió 3 dkg