Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pekándiós-mandulás süti

Pekándiós-mandulás süti
Pekándiós-mandulás süti
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig bajban van az ember, mivel kínálja meg vacsora vendégeit, ameddig ténylegesen asztalhoz ülnek. Sőt, ha az iskolában arra kérik a kedves szülőket, hogy küldjenek be valamilyen, gyorsan ehető sütit, akkor is hasonló problémába ütközünk. Ez az eredetileg pekándióból készülő süti egyszerű és nagyszerű ezekre az alkalmakra. Amerikai származása miatt a közelgő Halloweenre is nagyszerű!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Vendégváró falatként, vanília fagyival desszertnek, suliba édes süti gyanánt ajánlom meleg szívvel ezt a finomságot és ahogy írtam, a közelgő Halloween-re is elkészíthető!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Egy kisebb tálban szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és egy teáskanál sót.
  3. Mixer gépbe keverjünk simára egy csésze barna cukrot, a vaníliás cukor felét vajjal, kb. 2-3 perc, majd adjuk hozzá a tojást és folytassuk a keverést még két percig.
  4. További keverés mellett adagoljuk a száraz alapanyagokat a keverőtálba, míg sima tésztát nem kapunk.
  5. Formázzunk kerek sütiket a tésztából, helyezzük a gömböket a sütőpapírra, tenyerünkkel lapítsuk le őket és ujjunkkal egyenként készítsünk mélyedéseket a tetejükre.
  6. Habosítsuk fel a tejszínt egy csipet sóval, 1 ek. vaníliás cukorral és a maradék barna cukorral, ebbe forgassuk bele a darált (inkább tört) diót vagy mandulát.
  7. Ezzel a krémmel töltsük meg a sütik mélyedéseit, kb. egy csapott teáskanálnyi jut mindegyikbe. Tetejükre helyezhetünk 1-1 szem mandulát vagy diót, de szeletelt mandulával is megszórhatjuk.
  8. 8-10 perc sütés elegendő lesz ahhoz, hogy a sütik karimája enyhén barnás árnyalatot kapjon, ekkor vegyük ki a sütőből. Két-három percig hagyjuk a tepsibe, majd óvatosan helyezzük tálra vagy dobozba. Letakarva napokig eláll.

Jó étvágyat hozzá!


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 42x40x4 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 528
elküldve: 3
receptkönyvben: 135
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang, Halloween, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós süti, mandulás keksz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

644
teljes kiőrlésű liszt 2 bögre
sütőpor 0.5 csomag
barna cukor 1.5 bögre
vaj 25 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 1 dl
pekándió 5 dkg
mandula 5 dkg