Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pekándiós-vajkaramellás cookie

Pekándiós-vajkaramellás cookie
Pekándiós-vajkaramellás cookie
24 perc / előkészület: 10 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hummingbird Bakery: Home, sweet home c. szakácskönyvéből való recept. Az egyik legfinomabb cookie, amit mostanában ettem. A krémsajtnak köszönhetően omlós, puha, és a közepén az olvadó vajkaramella. Vétek megvárni, hogy kihűljön, csak imádni lehet.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémsajtot a vajjal, porcukorral, vanília esszenciával keverjük simára.
  2. Szitáljuk hozzá a szódabikarbónás lisztet, és a mixer alacsony fokozatán keverjük alaposan el.
  3. Végül keverjük hozzá kézzel, vagy szilikonos lapáttal az apróra vágott pekándiót.
  4. Fóliába csavarva fél órát pihentessük hűtőben a tésztát.
  5. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a tepsit béleljük ki sütőpapírral.
  6. Evőkanálnyi mennyiségű tésztából formáljunk kb. 4 cm átmérőjű golyókat, és tegyük őket a sütőpapíros tepsire.
  7. Hüvelyujjunkat nyomjuk a golyó közepébe, az így keletkezett mélyedésbe helyezzünk egy félbevágott vajkaramellát.
  8. Előmelegített sütőben, 14-16 perc alatt süssük készre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 813
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás keksz, pekándiós keksz, cookie

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

637
krémsajt 110 g
vaj 70 g
porcukor 80 g
vanília kivonat 0.25 teáskanál
finomliszt 200 g
szódabikarbóna 0.25 teáskanál
pekándió 50 g
vajkaramella 10 dkg