Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pekingi csirke babos rizzsel

Pekingi csirke babos rizzsel
Pekingi csirke babos rizzsel
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, hozzáférhető alapanyagokból akartam laktató, különleges ebédet készíteni, ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

A csirke alapléhez

ajánlat

A pirosra sült csirkecomb mellé köretnek a babos rizst kínálom. Aki szereti a csípőset, csili szósszal megkínálhatja az ételt. Mint máskor is, a visszamaradt húslevest leszűröm, levestésztával befőzöm, és kiteljesítem vele az étkezést. 
Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz

  1. Az egész combokat feltesszük annyi hideg vízben, hogy a zöldségekkel együtt ellepje. A felforrás után, ha kell, lehabozzuk. Főzzük, mintha húslevest készítenénk (kb. 30 perc). A félig puhult csirkecombokat kiszedjük, a leves alatt takarékra vesszük a lángot.
  2. Egy tepsit a kacsazsírral kikenünk, elhelyezzük benne a húsokat, bőrükkel felfelé. Kicsit megsózzuk őket, majd a Hoisin szósszal egyenként bekenjük. Melléjük teszünk pár gerezd fokhagymát és a rozmaring ágakat.
  3. A 170 fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütéssel (légkeverés nélkül) behelyezzük. Letakarni nem szabad.
  4. Kb. 45 pec után felvesszük a hőfokot 220 fokra, és további 10 percig pirítjuk. Akinek nincs hőszabályzója, addig süsse az alacsonyabb hőfokon, míg szemmel láthatóan nem kezd el hólyagosodni, "mozogni" a hús tetején a szósz bevonat. Akkor lehet feljebb venni a hőmérsékletet, és pirítani a tetejét. Szemmel látható, ahogyan kérgesedik a tetején a bevonat.

A körethez

  1. A nagy fej vöröshagymát apróra vágjuk, reszeljük, daráljuk, kinek mi a lehetősége.
  2. A kacsazsírt felolvasztjuk, a hagymát és a zúzott fokhagymát beletesszük, és szokásos módon dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, ha van kéznél, petrezselyemzöldet aprítunk bele.
  3. Mikor a hagyma már levet eresztett, mégis kezd elszíneződni (üvegessé válik), hozzáadjuk a rizst. (Én soha nem mosom meg, csak átválogatom azt.) Kevergetés mellett dinszteljük tovább.
  4. Mikor már szemmel láthatóan "vízhiánya van", a húslevesből adunk hozzá 1-2 merőkanállal. Elkeverjük, lefedjük, kis lángon főzzük tovább. Ha szükséges, még adunk hozzá a levesből.
  5. Mikor a rizs már félig megfőtt (a térfogata megduplázódott), hozzáöntjük a 2 doboz babot a levével együtt. Fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük (2x-3x azért megkavarjuk). Hagyjuk pihenni fedő alatt.

A csirke alapléhez

  1. A húsleves a klasszikus recept szerint fő, csak a csirkecombokat nem főzzük benne a teljes puhulásig.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 824
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Robág Etnel

Mióta szakács: 2011.06.15.
14 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirkecomb babos rizzsel, fűszeres csirkecomb rizzsel és babbal, Hoisin szósszal kent csirkecombok rizskörettel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1565
csirkecomb 6 db
kacsazsír 2 ek
hoisin-szósz 2 ek
rozmaring 2 szál
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
rizs 3 bögre
kacsazsír 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
vörösbab 40 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
alaplé 2 dl
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
gyömbérpor 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2 l