Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pelmenyi, hússal töltött tésztabatyu

Pelmenyi, hússal töltött tésztabatyu
Pelmenyi, hússal töltött tésztabatyu
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár pepecselős elkészíteni, de nagyon egyszerű és elképesztően finom. Én szeretem halmozni az élvezeteket, úgyhogy vajat is, tejfölt is, ecetet is, meg kaprot is tettem rá. Nem kötelező mindent, tálaljuk azzal, amit szeretünk!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A hústöltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és 1-1,2 dl vizet, és az egészből sima tésztát gyúrunk, amit 30 percig pihentetünk.
  2. Ezután a tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és kb. 8 centi átmérőjű pohárral vagy pogácsaszaggatóval kerek lapokat szúrunk ki belőle.
  3. Mindegyik közepébe egy-egy teáskanál tölteléket teszünk, és a tésztalapokat félbehajtjuk, majd alaposan lenyomkodjuk a széleit.
  4. A két csücsköt megfogjuk és egymás felé hajtjuk, és összecsípjük, így szép kör alakú lesz.
  5. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, és miután feljött a víz tetejére, további 2-3 percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük.
  6. Ezalatt közepes lángon egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a lecsepegtetett batyukat beledobjuk, és néhány perc alatt megpirítjuk.
  7. Tejföllel, ecettel meglocsolva, friss, aprított kaporral megszórva tálaljuk!

A hústöltelékhez

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, és az olvasztott vajon megpirítjuk.
  2. Összekeverjük a kétféle darált húst, és beletesszük a megpirított hagymát.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát is, majd sózzuk-borsozzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 650
elküldve: 0
receptkönyvben: 190
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
351 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött tészta, kétféle hússal töltött tésztabatyu

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fuszulyka
fuszulyka Thu, 2018-06-14 20:10

Finom lett. Köszi! :) Én is megpároltam előtte a tölteléket. Csak szárított kaprom volt, úgyhogy tettem a tésztájába is.

Funtineli
Funtineli / Funtineli Sat, 2015-01-17 18:36

Nagyon finom étel, csináljátok meg! Üdítő színfolt az anglomán és távol-keleti ételek helyett, mellett. Én a darálthúsos tölteléket előtte külön megpárolom, sütöm, nyersen nem merném beletenni. Az elkészítési idő több lesz :)

666
finomliszt 35 dkg
tojás 1 db
0.5 teáskanál
víz 120 ml
tejföl 2 dl
vaj 5 dkg
almaecet 0.5 dl
kapor 1 csokor
vaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
darált marhahús 25 dkg
darált sertéshús 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint