Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Penne all'arrabbiata Timi Poppins-tól

Penne all'arrabbiata Timi Poppins-tól
Penne all'arrabbiata Timi Poppins-tól
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Penne all'Arrabbiata egy Rómából származó egyszerű recept, mely erős ízvilágával nagyon kedvelt lett egész Itáliában. Elkészíteni egyszerű, mégis tartalmas és különleges fogás, aki meg szeretné variálni kicsit, az használhat más alakú tésztát, például hosszú vagy rövid rigatoni-t.

A recept sztorija, hogy Ildi barátnőm felhívott, hogy van egy ismerőse egy receptújságnál, és sürgősen keresnek valakit, aki szeret főzni, és szívesen bemutatná tudományát az újságban. Hoho-hó, persze, hogy belementem, vasárnap már jött is a stáb hozzánk, kitaláltam egy három fogásos menüt. Megcsináltam, le is fényképezték, rólunk is csináltak pár képet, és az újság meg is jelent a nyomtatott médiában!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta kifőzése: főzzük ki a tésztánkat a csomagoláson leírtak szerint. A "pasta al dente" kifejezés ismerős lehet a konyhában jártas szakácsoknak, éppen olyanra kell főzni a tésztát, hogy az ne legyen túl lágy, de kemény sem belülről, "éppen jó" formában kell lennie. Ennek a legegyszerűbb kivitelezése, ha éppen annyi percig főzzük, ahány perc rá van írva a tészta zacskójára. Penne esetében ez kb. 7-8 perc szokott lenni.
  2. Szósz elkészítése: a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd egy serpenyőben, olívaolajon megdinszteljük. Közben a paradicsomot is apróra vágjuk, majd a serpenyőbe öntjük. Az eredeti recept szerint meg kell a paradicsomot tisztítani a héjától és a magjaitól, de én ezzel nem szeretek pepecselni, a szószban nem is fog érződni, benne lehet hagyni a paradicsom összes alkotóelemét. Hozzáadunk egy kis vizet, és hagyjuk főni a szószt. Amikor már elég sűrű, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a petrezselymet és a chillit, aki csípősen szereti, adjon hozzá többet.
  3. Tálalás: amikor kész a szósz, a tésztát beleforgatjuk, és a tetejét mozzarellával (esetleg parmezánnal) megszórjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 15 998
elküldve: 5
receptkönyvben: 469
elkészítve: 24/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Timi Poppins

Mióta szakács: 2013.08.21.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos penne, csípős tészta, chilis tészta paradicsomosan

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Goldie28
Goldie / Goldie28 Tue, 2014-06-24 15:50

Nekem is tetszik. :) Ez volt ma az ebédem, egyszerű, és nagyszerű. Friss bazsalikom azért került még bele. ;)
Köszi szépen, gyakori vendég lesz! :)

846
penne 400 g
paradicsom 4 nagy db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 4 ek
víz 1 dl
petrezselyem 4 teáskanál
chilipehely 2 teáskanál
mozzarella 20 dkg