Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Penne rigate con speck radicchio e zafferano

Penne rigate con speck radicchio e zafferano
Penne rigate con speck radicchio e zafferano
28 perc / előkészület: 15 perc főzés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Észak Olaszországban lehet találkozni ezzel a tésztaétellel. Igen egyszerű, ízletes és laktató.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha gyors, és egyszerű különlegességre vágyunk, és szeretjük az olasz tésztákat, feltétlenül készítsük el.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát tegyük fel forrásban lévő sós vízben főni. A szükséges főzési idő (al dente) gyártótól függően 12-13 perc.
  2.  A speck sonkát (ha nem szeletben vásároltuk) hajszál vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk a szeleteket metélthez hasonló csíkokra. A radicchio esetében hasonló méretű csíkokat kell szelnünk, mint a sonka.
  3. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk a sonkát üvegesre, és azonnal öntsük fel a tejszínnel. Adjuk hozzá a sáfrányt, és egy kanál parmezánt, ízesítsük szükség szerint sóval, és borssal.
  4. Lassan forraljuk, amikor a tejszín kezd kissé sűrűsödni, adjuk hozzá a radicchio-t. Éppen csak forgassuk át néhányszor.
  5. A tésztát szűrjük le (nem kell leöblíteni), és azonnal adjuk a raguhoz. Forgassuk át a szószban alaposan, ízlés szerint adhatunk hozzá frissen aprított petrezselymet is, majd azonnal tálaljuk.
  6. Friss, reszelt parmezánnal kínáljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 715
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sáfrányos penne speck sonkával és radicchio-val, sonkás-tejszínes penne, parmezános-sonkás tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tunder1960
tunder1960 Mon, 2012-11-19 12:18

A radicchiot (magyarul a cikóriàt) egészben kell a raguhoz keverni, vagy valamilyen módon fel kell/ lehet aprózni ?
Szerintem a recept fotójàhoz nem ez a fajta cikóriàt hasznàltàk.

salumeria
Kornél / salumeria Mon, 2012-11-19 13:13

Szia,
ez lila, vagy vörös cikória (ahogy a recept is írja) és ugyanúgy van felvágva, mint a káposzta.
A végén adjuk a raguhoz. Üdv.: K

salumeria
Kornél / salumeria Sat, 2012-03-17 20:14

az egyéb elnevezések között szerepel hasonló......
de ha egyszer így híjjjjják...:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2012-03-17 18:25

Mondjuk "sáfrányos-sonkás penne radicchioval".................................?
Mégiscsak .hu-ra végző oldalon vagyunk.

788
penne 24 dkg
serrano sonka 10 dkg
főzőtejszín 1.5 dl
sáfrány 1 g
olívaolaj 2 ek
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek
cikória 0.5 közepes db
víz 2.5 l