Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Penne Spinaci a'la Senigallia

Penne Spinaci a'la Senigallia
Penne Spinaci a'la Senigallia
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olaszokra is igaz, ami kis hazánkra: ahány tartomány, annyi szokás. Közép-Olaszországban ezt az ételt friss spenótlevéllel készítik, itthon nehézkes ennek a beszerzése, de ha kaptok, javaslom előszeretettel. Hozzátenném, hogy azok se ódzkodjanak a recepttől, akik amúgy nem szeretik a spenótot, mert ott tanultam meg én is, hogy amit mi itthon spenótnak hívunk, az ott nem ugyan az a spenót, teljesen másképp készítik, más ízt ad vissza, és most már én is szeretem....:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy finom korai fehérbor jól csúszik mellé! Jó étvágyat! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben főzzük meg al dente-re (ugrálós, félkész állapot) a pennét. A főzővízbe nem teszünk olajat, és utána nem öblítjük le hideg vízzel, hanem egy műanyag tálba tesszük és 1 ek olívaolajjal összekeverve lefedjük.
  2. Az apróra vágott fokhagymát 2 ek olívaolajon kicsit lepirítjuk, hozzáadjuk a kiolvasztott parajpürét (vagy a fokhagymán pároljuk le a parajleveleket) és a tejszínt, első "rottyanásig" főzzük.
  3. Közben a csíkokra szeletelt csirkemellet lepirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A végén a műanyag tálban lévő tésztához keverjük a parajpürét, a csirkemellet, tálaláskor reszelt vagy szeletelt parmezánnal szórjuk meg.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 344
elküldve: 4
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SzNetti

Mióta szakács: 2013.09.15.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

spenótos penne, tejszínes spenótos tészta, penne spenóttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

600
penne 30 dkg
csirkemell filé 30 dkg
spenót 45 dkg
fokhagyma 1 gerezd
főzőtejszín 200 ml
parmezán sajt 10 dkg
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint