Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Penne zöldséges májraguval

Penne zöldséges májraguval
Penne zöldséges májraguval
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldséges, májragus penne gyorsan elkészíthető, tartalmas étel. Hétköznapokon is bátran hozzáfoghatunk, egy órán belül ebédet vagy vacsorát varázsolhatunk az asztalra.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A raguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kockákra vágjuk, és a zsíron sütni kezdjük.
  2. A megtisztított hagymát felkockázzuk, és a szalonnához adjuk.
  3. A disznómájat csíkokra szeleteljük, az üvegesre sült hagymához keverjük, és kb. 10 percig együtt pároljuk.
  4. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, felkarikázzuk, és a zöldborsóval együtt a disznómájhoz adjuk. Zúzott fokhagymával, majorannával, kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük, és felöntjük fehérborral.
  5. Fedő alatt, közepes lángon kb. 20 percig pároljuk.
  6. Közben egy fazékban vizet forralunk, és forró, sós vízben kifőzzük a tésztát. (Ügyeljünk arra, hogy a tésztát ne főzzük szét, hanem al dente, azaz picit roppanós maradjon, amikor beleharapunk.)
  7. A májas ragu akkor készül el, amikor hozzávalói megpuhultak, és sűrű szaftja lesz.
  8. Ekkor a raguhoz keverjük a lecsöpögtetett tésztát, és finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
  9. 10 perc pihentetés után, melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 608
elküldve: 1
receptkönyvben: 220
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésmájas tészta zöldségekkel, zöldséges máj pennével

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mariello
Mariello Tue, 2016-05-17 17:35

Szia Bevuk! Hát ez valami mennyi ízkavalkád volt.Éppen erre vágytam.Igaz most nézem a majoránna kimaradt belőle!Bort egyébként sem akartam bele tenni, így ezek nélkül készült el,
de így is fenséges volt.Kicsit magyaros ,kicsit mediterrán talán az ízvilága.Mi több gyors és tartalmas étek.Nekem most idő szűke miatt ez sokat számított.Nagyon köszönöm a receptet és ajánlom mindenkinek aki szereti a sertésmájat.Üdv.Marcsi

witch
witch / witch Thu, 2012-10-18 19:40

Kedves Tunder!
Ez tenyleg gyors es finom volt! Koszonom a receptet!
Szerinted voros borral is jo lenne? Nekunk inkabb az
van itthon, ha van. Most csak vizet ontottem bele, ugy
is jo volt.
udv:witch

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2012-10-18 21:18

Kedves Witch! Örülök, hogy ízlett!Szerintem jó lenne:) A vörösbortól talán még kicsit rusztikusabbá is válik.

anita0111
anita0111 Tue, 2011-03-22 00:16

Köszi a receptet!
Ma nálunk ez volt a vacsi!
Igaz a páromnak meg a 15hónapos fiamnak nem ízlett, mert nem szeretik a májat!:(
Csirkemájból csináltam,így is nagyon finom!
Még egyszer köszönet érte!

bevuk
bevuk / bevuk Fri, 2011-03-18 21:41

Jól néz ki nagyon! Fehérbor helyett nem lehet Delikatos vízzel? Mi egyáltalán nem tartunk itthon és 1 dl-ért meg nem vennék... :)

911
penne 50 dkg
sertésmáj 40 dkg
zöldborsó 20 dkg
sárgarépa 4 db
vöröshagyma 1 nagy fej
füstölt szalonna 10 dkg
fokhagyma 4 gerezd
disznózsír 1 ek
fehérbor 1 dl
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 1 kk
majoranna 1 kk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint