Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pepparkakor - keksz

Pepparkakor - keksz
Pepparkakor - keksz
36 perc / előkészület: 30 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még karácsonykor csináltam osztálykarácsonyra, csak most találtam meg a fényképét gépen. Azért gondoltam, hogy felrakom, mert szerintem nagyon finom, és nem láttam, hogy fenn lenne itt.
Ez egy svéd recept, az Ikeában árulnak hasonlót, bár azt még nem kóstoltam. Különleges, fűszeres süti.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkeverjük a lisztben a sütőport, a porcukrot, a fűszereket és a kakaóport. Ezt a keveréket elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a két tojássárgáját és a mézet, majd összegyúrjuk.
  3. Pihentetjük legalább 3 órát, de maximum 1 napot.
  4. A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságúra (én vastagabbra hagytam, így omlósabb lett), tetszőleges formákra szaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (ne túl közel egymáshoz, mert egy kicsit nőni fognak még!), 180-200 fokos sütőben kb. 6 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 323
elküldve: 3
receptkönyvben: 195
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilveee

Mióta szakács: 2011.02.12.
16 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

svéd sütemény, fűszeres keksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szilveee
Szilveee / Szilveee Mon, 2011-07-11 11:59

Azóta már volt szerencsém kóstolni, tényleg más és nagyon-nagyon finom :) Mondjuk állagra is más volt, az enyém kevésbé ropogós, de így is finom szerintem :)
Ajánlom, hogy próbáld ki, kíváncsi vagyok, hogy ízlik :)

JéHeléna
JéHeléna / JéHeléna Sun, 2011-07-10 19:44

 ajánlom hogy kostóld meg az Ikeás fajta receptet mert az teljesen más alapanyagokból készül , abban sirap van azaz folyékony cukor :) Én is ki fogom ezt próbálni hisz egy kiváncsi skandináv vagyok :)

632
finomliszt 55 dkg
margarin 30 dkg
tojássárgája 2 db
porcukor 10 dkg
méz 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
szegfűszeg 0.5 ek
fahéj 0.5 ek
szerecsendió 0.5 kk
gyömbér 0.5 ek
sütőpor 1 tk