Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pepparkakor Medeaától

Pepparkakor Medeaától
Pepparkakor Medeaától
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az eredeti svéd ropogós gyömbéres kekszet, a pepparkakort. Már többször is próbáltam itthon reprodukálni, de ezzel a recepttel sikerült olyat sütni, mint amilyen az eredeti is. Vékony, roppanós, kissé karamell ízű, "karácsony ízű" kekszet. :)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalók összekeverésével kezdjük. Egy nagy tálba rakjuk a lisztet, a fűszereket és a szódabikarbónát. Ezután robotgéppel kikeverjük a vajat és a cukrot, ha ez megvan, hozzáadjuk a tojást és a melaszt.
  2. Következő lépésként hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk.
  3. A tésztát legalább 8 órát vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. A nyújtás és szaggatás előtt 1 órát szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy a tészta kiengedjen.
  4. Lisztezett felületen kb. 2-3 mm-re (vékonyra) nyújtjuk és a kívánt formákkal kiszaggatjuk.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőben 9-10 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 140
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: skandináv
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gyömbéres keksz, gyömbéres aprósütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

223
finomliszt 1.5 bögre
gyömbérpor 1 teáskanál
mézeskalács fűszerkeverék 1 ek
szódabikarbóna 1 kávéskanál
cukor 0.5 bögre
vaj 10 dkg
tojás 1 db
melasz 3 evőkanál