Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pepperoni roll

Pepperoni roll
Pepperoni roll
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerikába jövet ismerkedtem meg ezzel az étellel: Pepperoni roll, azaz Pepperoni (olasz kolbász) tekercs.
Hagyományosan kenyértésztából készítik, bármilyen töltelékkel megsüthető (pl kolbász, sonka, kisütött bacon, elősütött csirke, marha vagy egyéb hússal, vagy akár zöldséggel), mellé pizzaszósz dukál mártogatósnak.
Mi melegítve is szeretjük (sütöben kb 170 fokon tizenpár perc alatt melegedik át), sok pizzériában is így lehet hozzájutni, de frissen az igazi.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

A kenéshez

ajánlat

Mellé érdemes házi pizzaszószt készíteni, de ha ismerünk jófajta boltit, akkor azzal is ki lehet próbálni, illetve másfajta jól bevált tészta recepttel.
Ez az adag 2 szép nagy roll-ra elegendő, farkasétvágy enyhítésére.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrozott langyos vizben felfuttatjuk az élesztőt. A sót a liszttel elkeverjük.
  2. Amikor felfutott az élesztő, összekeverjük a liszttel, majd lisztezett gyúródeszkán meggyúrjuk, miközben adagoljuk hozzá az olajat.
  3. Cipót formálunk belőle, kettévágjuk, és újra cipót, azaz cipókat formálunk belőlük.
  4. Legalább 45 percig kelesztjük letakarva, meleg helyen.
  5. Miután szépen megkeltek a cipók, lepényt formázunk belőlük, sodrófával kicsit kinyújtjuk -nem túl vékonyra!,ovális vagy kör alakra.
  6. A közepére pár centi széles sávban elterítjük a pepperonit, megszórjuk reszelt mozzarellával, két szélét középen egymásra hajtjuk (lapított tekercs kinézetük), és még 10 percig kelni hagyjuk.
  7. Ezt követően kb 270 fokra előmelegített sütöbe tesszük őket.
  8. Alsó-felső sütéssel  8-10 perc alatt megsütjük (érdemes ránézni 6-7 perc elteteltével, nehogy megégjen az alja-sütőtől függ-,ha az alja megsült, de a teteje nem eléggé, érdemes grillre váltani az utolsó pár percre), majd miután megsültek, egy pici olajjal megkenjük a rollok tetejét.
  9. Pizzaszósszal tálaljuk.

  • sütési hőfok: 270°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 125
elküldve: 1
receptkönyvben: 671
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Zuzu

Mióta szakács: 2010.03.13.
49 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mozzarellás pepperonis tekercs

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fincs
fincs Sat, 2012-09-29 20:15

Nagyon köszönöm :) Nagyon kedvenc vacsi nálunk, és egyre több barátom is kezd rajongani :)

PINKBERRY
RED BERRY / PINKBERRY Thu, 2012-03-29 19:26

Szia !
Alapbol dupla mennyisegbol keszitettem,annyira jo a recept,nagyon koszonom;0
gyorsan elfogyott:))

Kissy
Kissy Thu, 2011-05-26 13:14

Szia Zuzu!
Még annyit, hogy nem teljesen úgy nézett ki, mint a képen. Kérlek magyarázd el, hogy lehet így összehajtogatni a tésztát, mert nem sikerült rájönnöm! :)

Kissy
Kissy Wed, 2011-05-25 22:54

Szia!
Ma kipróbáltuk a barátnőmmel, és nagyon finom volt. A szalámit sonkával helyettesítettük, mert azt részesítem előnyben :) fincsi volt, bár majdnem 30dkg lisztet elhasználtunk hozzá, annyira ragacsos volt a tészta. De köszi a receptet, jó lett! :)

Zuzu
Zuzu / Zuzu Wed, 2011-05-25 23:21

Szia!
Örülök,hogy izlett bármivel tölthető amit csak szeretsz:)
Lisztenként változhat mennyi folyadékot vesz fel,érdemes folyamatosan adagolni a folyadékot igy elkerülhető a ragacsos állag.
üdv:Zuzu

Kissy
Kissy Mon, 2011-05-16 17:02

Sziasztok!
Szerintetek úgy is finom lesz, ha minden más helyett megkenem pizzaszósszal (nem mártogatok, hanem megkenem rá a sajt) és úgy sütöm ki? :)

Zuzu
Zuzu / Zuzu Wed, 2011-05-25 16:01

Szia!
Én még nem próbáltam megkenve,de ha kipróbálod és van kedved ird meg a tapasztalataidat kérlek:)
üdv:Zuzu

Marjorie Stewart Baxter
Marjorie / Marjorie Stewart Baxter Mon, 2019-07-01 19:36

Szerintem arra érti, ha rákattint a hozzávalóra ugye mindegyiknél kiírja hogy mi is az. És ez sajnos a paprikát adja ki (persze, amúgy értjük, és a story-t is elolvastam, de lehet hogy azt sokan kihagyják - pl telefonról.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-04-03 22:03

Meg egy fajta olasz-amerikai szalámi, ami azért kapta ezt a nevet, mert eredetileg pepperoni vagy chili paprika őrleménnyel készül.

TunyaCsáp
TunyaCsáp / TunyaCsáp Sat, 2010-11-20 14:53

Tegnap megcsináltam, nagyon finom lett. Én tölteléknek pizzakrémet, sonkát, ananászt és sajtot tettem bele. De az 5let és a tészta nagyon jó volt. Köszi a receptet.

superkata00
superkata00 Wed, 2010-08-04 21:43

Szia!

Megcsináltam ezt ma vacsorára és szuper lett!! Köszi a receptet! Én schwarzwald sonkát tettem bele meg trapista sajtot, mert ez volt éppen itthon, de így is nagyon finom lett!

Zuzu
Zuzu / Zuzu Thu, 2010-08-05 16:31

Kedves Kata!
Örülök sikerednek,további jó sütést-főzést!:)
üdv:Zuzu

Zuzu
Zuzu / Zuzu Fri, 2010-06-11 20:18

Kedves Susie!
Ez valóban kimaradt a recept leirásából,kb. 1 csapott teáskanálnyit szoktam a liszthez tenni.
További jó sütést-főzést,
üdv:Zuzu

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-11 17:25

Szia!
Én az a típus vagyok, akinek mindent le kell írni, és azt olvastam, hogy a lisztet összekeverem a sóval. Mennyi sóval? Köszi szépen.
Susie

Buxy
Buxy Fri, 2010-05-21 12:13

Jol hangzik ez a recept, vajon el lehet kesziteni ugy is, hogy nem ket nagy rud lesz belole hanen apro kis falatocskak? Vagy ahhoz tobb alapanyag kell? Segitsetek legyszi eleg kezdo vagyok meg a sutesben - fozesben :)

Zuzu
Zuzu / Zuzu Fri, 2010-05-21 16:03

Kedves Buxy!

Szerintem megvalósitható az öteleted,igy viszont a sütési idő valószinűleg lerövidül.
Ird majd meg kérlek tapasztalataidat.
Sok sikert kivánok,
üdv:Zuzu

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-04-23 22:10

Kedves Zuzu! A pepperoni az nem egy paprika? Milyen kolbász az ,én nem ismerem:)))) Szerinted milyen kolbásszal lehetne helyettesíteni?? Előre is köszönöm a válaszod , mert szeretném kipróbálni.Üdv Edit Ja és nagyon guszta a kép:))!!!!

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-04-23 22:17

Szia Edit!
Èn többször megcsináltam már azóta, gyakorlatilag mindennel jó, amit egyébként pizzára tennél. A pepperoni egyébként egy jó kis kolbász fajta - viszont otthon elég drága-, de én a múltkor csak sima paprikás szalámit kaptam, az is nagyon jó volt. Viszont a mozzarellát ne helyettesítsd mással.
Sok sikert!
Üdv:
Eszter

Zuzu
Zuzu / Zuzu Sat, 2010-04-24 01:57

Kedves Edit!
Igaza van Eszternek,ez egy olasz kolbász fajta,én a helyedben hazai kolbásszal próbálnám ki,vagy paprikás szalámival.Másabb lesz az ize,de mint irtam is tulajdonképpen bármivel megtölthető amivel csak szeretnéd:)(ha csirkével vagy egyéb hússal szeretnéd elkésziteni mindenféleképpen süsd meg mielött a tésztába teszed)Sok sikert!:))
üdv:Zuzu

Zuzu
Zuzu / Zuzu Thu, 2010-04-22 17:38

Szia!
Nem sok,én mindig 270C-on sütöm,nézz majd rá néha nehogy túlsüljön,sütőnként lehetnek eltérések.
üdv:Zuzu

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-22 09:43

sziasztok
a a 270fokos sütés nem sok? ma akarom megsütni és nem akarok ilyen apróságon elcsúszni

debmo
Debmo / debmo Wed, 2010-04-14 07:48

Zuzu

Isteni volt. Én direkt dupla adag tésztából csináltam 4 adagot, hogy jusson mindenkinek. Valóban elég laktató, egy elég volt fejenként. Nagyon finom, ami maradt az elhoztam magammal ma ebédre, remélem melegítve is jó lesz

Zuzu
Zuzu / Zuzu Thu, 2010-04-15 00:46

Kedves debmo!
Örülök,hogy izlett,és még maradt is gratula:))P
Melegitve is finom,tapasztalataim szerint:)
üdv:Zuzu

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-04-13 19:56

Ja, bocsi, hogy szólok...A sütési höfok a receptben 270, alatta 170. Gondolom 270 volt...

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-04-13 19:54

Ááá, semmi gáz...A nálatok töltött délután tápérték és kalória szempontjából ennél sokkal durvább volt... :-D

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-04-13 19:50

Húúú Zuzu, ez nagyon durva cucc... :-p
Két nagy roll-t csináltam, gondoltam jó lesz vacsira. Ehhez képest, már a másodikkal szemezek, pedig a párom még haza sem ért. Na jó. Nem eszem meg. Megcsináltam Hozzá Mr. & Mrs. Smith pizzaszószát, tök kész vagyok... :-D
Nagyon jó recepet, köszi szépen!
Pusz!
Eszter
u.i: Mégiscsak megeszem...

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2010-04-13 20:16

Nagyon szivesen!
Legközelebb én is kipróbálom Mr&Mrs Smith pizzaszószával:)
Köszönöm,javitottam az adatot.
üdv:Zuzu

debmo
Debmo / debmo Tue, 2010-04-13 17:33

A miénk éppen kel nemsokára kész lesz. Remélem finom lesz! :)

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2010-04-13 18:28

Bizom benne,hogy nektek is legalább annyira izleni fog mint nekem:)(ez az egyik kedvenc)
üdv:Zuzu

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-04-13 17:28

Ugyan most csak chorizzo-t kaptam, de épp most állok neki. Nagyon kiváncsi vagyok, milyen lesz! :-)

1411
finomliszt 25 dkg
olívaolaj 2 ek
cukor 0.5 teáskanál
1 tk
víz 1.5 dl
friss élesztő 1.3 dkg
szalámi 16 dkg
mozzarella 20 dkg
pizzaszósz 200 ml
napraforgó olaj 2 ek