Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pepperoni roll - amerikai szalámis kifli

Pepperoni roll - amerikai szalámis kifli
Pepperoni roll - amerikai szalámis kifli
65 perc / előkészület: 50 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szinte minden pékségben megtalálható ez a szalámis kifli, aminek az amerikai neve pepperoni. Ez egy enyhen csípős paprikás szalámi, ami inkább csak kolbász vastagságú. Én első kóstoláskor megszerettem, de pizzafeltétként gyakrabban találkozunk vele. Rúdban és hajszálvékonyra szeletelve minden élelmiszerboltban megtalálható. Legutóbb, amikor vettem a pékségben, becsaptak, mert virsli volt a kifliben meg sajt. Olyan mérges lettem, mert az itteni virsli nem valami jó, és amúgy is a finom pepperonit vártam. Kitaláltam, hogy nekik úgy kellene árulni, mint csavart-töltött tésztát, hogy lássam, mi van benne.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben oldjuk fel a cukrot, szórjuk bele az élesztőt. Hagyjuk állni 5-10 percig.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a cukorral meg a sóval. Öntsük hozza a tojásokat, zsírt, élesztőt, gyúrjuk össze. Lisztezett deszkán jól dagasszuk be. Kiolajozott edénybe rakjuk, és a tészta tetejét is beolajozzuk. Lefedve duplájára kelesztjük.
  3. Ismét lisztezett deszkára rakjuk, a levegőt kinyomjuk a tésztából. 12 egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk belőlük.
  4. Egy golyót oválisra kinyújtunk (kb. 12 cm hosszúságúra). A hajszálvékonyra szeletelt szalámit elosztjuk 12 részre, egy adagot a tészta hosszabbik szelére sorakoztatunk, és feltekerjük. Olyan szivar alakú lesz így a kiflink. Sütőlemezre rakjuk. Az összes többi golyóval ugyanígy járunk el.
  5. Forró sütőbe téve halványra sütjük, ha nagyon sötétre hagyjuk sülni, akkor kemény lesz. (Én úgy is sütöttem, hogy az egész tésztát elfeleztem, az egyik feléből 6 kiflit készítettem. A másik felét kinyújtottam téglalap alakúra, lekentem egy felvert tojassál, erre pedig a szalámiszeleteket raktam egymás mellé, kicsit fedéssel. Hosszában félbehajtottam, a tetejét szintén lekentem, és ujjnyi csíkokra vágtam. A két végénél fogva megcsavartam, így raktam sütőpapíros tepsibe.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 868
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
731 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szalámis kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

700
víz 2.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
finomliszt 60 dkg
cukor 1 ek
2 teáskanál
tojás 2 db
disznózsír 8 dkg
paprikás szalámi 22 dkg