Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Peregi sütemény

Peregi sütemény
Peregi sütemény
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet nagymamám gyűjteményében találtam. Kicsi koromban sokszor készítette a családnak. Gyors és egyszerű sütemény. Csak másnap lehet fogyasztani, de megéri a várakozást. Mindenkinek ajánlom :)

hozzávalók / 6 adag

kakaós tészta

piskóta

krém

ajánlat

Másnap a tetejére rakhatunk olvasztott csokoládét, tejszínhabot, vagy készíthetünk kicsit több krémet, és kerülhet az is a tetejére.

Szólj hozzá!

elkészítés

kakaós tészta

  1. A felsorolt hozzávalókat összegyúrjuk. Kicsit ragadós tésztát kell kapnunk végeredményként. A kapott tésztát kettévesszük, mert két lapot kell csinálnunk.
  2. Egy tepsi hátuljára sütőpapírt teszünk, és a tésztát kézzel vagy késsel rákenjük. Én általában kézzel szoktam csinálni. Ez a mennyiség egy 40x30-as tepsi hátuljára volt elegendő, de én egybe szoktam sütni az egész tésztát, és a sütés után vágom el. Lehet külön-külön is megsütni a két lapot, ha csak akkora tepsink van.
  3. Ha megvagyunk, előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 perc alatt megsütjük.
  4. Egy könnyen törő, omlós tésztát kell kapnunk eredményül. Még akkor, amikor meleg, vegyük le a sütőpapírt róla, mert különben később már nehezen megy, törni fog a tészta.

piskóta

  1. Egy egyszerű vizes piskótát készítünk az alapanyagokból.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből és a vízből kemény habot készítünk. Amikor már majdnem kész a hab, apránként hozzáadjuk a cukrot.
  3. A tojássárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a fehérjehabhoz.
  4. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a habhoz szitáljuk.
  5. A piskótatésztát 180-200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

krém

  1. A 3 kanál lisztet és a 2 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejben jól elkeverjük.
  2. A maradék 3 dl tejet felforraljuk, és a lisztes keveréket lassan hozzácsurgatjuk. Kemény krémet főzünk belőle. Ha kész, félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
  3. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk, és a teljesen(!!!) kihűlt, főzött krémhez keverjük.

összeállítás

  1. Ha mindennel megvagyunk, és a krém és a piskóta is kihűlt, összeállítjuk a süteményt.
  2. Én egy tálcára szoktam felépíteni. Legalulra teszünk egy kakaós lapot.
  3. Az alsó lapot megkenjük a krém felével.
  4. Erre jön a piskóta, amit megkenünk a krém másik felével.
  5. Végül a tetejére rakjuk a másik kakaós lapot.
  6. Ha megvagyunk, a süteményt jól bebugyoláljuk alufóliával és konyharuhával, és hűvös helyre rakjuk. Minimum egy napig állni hagyjuk, hogy a kakaós lapok megszívják magukat a krémmel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 277
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

b.noémi

Mióta szakács: 2014.07.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

főzött krémes kakaós tésztás piskóta, réteges szelet főzött krémmel töltve, kakaós szelet krémmel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

973
rétesliszt 25 dkg
cukor 12 dkg
sertészsír 6 dkg
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 1 ek
tojás 4 db
víz 4 evőkanál
cukor 200 g
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
rétesliszt 3 evőkanál
tej 5 dl
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag