Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Perzsiai cukkini frittata

Perzsiai cukkini frittata
Perzsiai cukkini frittata
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szerint a cukkini íztelen, mindenképp próbálja ki ezt a receptet! Az eredeti neve: Kuku Kadoo. Fűszeres, de nem túl erős. Hidegen, melegen egyaránt finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel, főtt burgonyával, kenyérrel vagy salátával tálalva finom. A Sumac erős antioxidáns.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy wokban vagy nagy serpenyőben felmelegítünk 2 ek. olívaolajat.
  2. Közben a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A hagymát az olajra dobjuk, és 2-3 percig alacsony lángon pirítjuk.
  3. Közben a kis darab gyömbért lekaparjuk vagy meghámozzuk, és felszeljük. A fokhagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük. Mindkettőt a hagymához adjuk, és további 2 percig pirítjuk.
  4. Közben megmossuk a cukkiniket, végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, és keresztben fél centis szeletekre aprítjuk.
  5. Beleszórjuk a kurkumát a hagymás keverékhez, egy pillanatig együtt pirítjuk, majd beleszórjuk a feldarabolt cukkinit is.
  6. Sózzuk, borsozzuk. Fedővel lefedve puhára pároljuk.
  7. Egy kis keverőtálban a lisztet csomómentesre keverjük egy tojással, majd egyenként az összes többivel. Csipet sót szórunk bele, és egy késhegynyi szódabikarbónát.
  8. Egy evőkanál olajjal kikenünk egy 15*20 cm-es jénait vagy kerámia tálat, és belehalmozzuk a cukkinit. Elegyengetjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket.
  9. 200 Celsius fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Turbolyával és szömörcével megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15x20x5 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 371
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gluténmentes frittata, fűszeres frittata, Kuku Kadoo, cukkinis omlett

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

175
olívaolaj 3 ek
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 5 g
kurkuma 1 kávéskanál
cukkini 3 közepes db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tojás 4 db
tápiókaliszt 1 púpozott ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
turbolya 1 teáskanál
szumák 2 kk