Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Perzsiai fűszerezésű báránycomb

Perzsiai fűszerezésű báránycomb
Perzsiai fűszerezésű báránycomb
200 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sziasztok :)

A mai nap hoztam nektek egy perzsiai fűszerezésű báránycomb receptet. Érdekessége, hogy nem sütve, hanem főve fogjuk elkészíteni. Az elkészítési folyamata egyszerű, de több órás, mivel a húsnak jól meg kell puhulnia, és az ízeknek is össze kell érnie. Titka a türelem, közepes hőfokon jó sokáig főzni. Tálalás a fent látható módon (nem így szokták, de a kép kedvéért így láttam jónak:) ), vagy külön egy tálon el helyezzük a húst (lé nélkül) mellé tesszük a rizsát, külön kis tálkába pedig teszünk néhány merőkanálnyit a hús léből, ezt evéskor szokták a rizsre önteni.

Sok sikert. Jó étvágyat :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bárányhúst feldaraboljuk, és megtisztítjuk.
  2. A húst ezután beletesszük egy lábasba.
  3. Hozzáadunk 2 nagyobb darab vöröshagymát és 3-4 darab fokhagymát.
  4. Felöntjük 2.5 l vízzel.
  5. Közepes hőfokon főzzük fedővel lefedve 2 órát.
  6. Ezután leszűrjük a levest egy nagy lyukú szűrőn (pl: tésztaszűrő), majd még jobban átszűrjük egy kisebb lyukú szűrőn. Ez azért lényeges, hogy tiszta alapú húslevet kapjunk.
  7. A tiszta alaplét visszaöntjük a húsra.
  8. Hozzáadunk 2 ek. kurkumát és 2 ek. curry port.
  9. Hagyjuk még közepes hőfokon főni tovább 1 órát, hogy összeérjenek az ízek, és igazán megpuhuljon a hús (akár 1,5-2 órát is lehet hagyni).
  10. Ha jól megfőtt az étel levesszük a tűzről, és tálaljuk a fent említett módon.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 414
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fűszer Konyha

Mióta szakács: 2017.10.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Perzsia - Lamb Shanks /Bárány comb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1049
bárányhús 1.5 kg
víz 2.5 l
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
kurkuma 2 ek
curry por 2 ek