Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pesto Olgis konyhájából

Pesto Olgis konyhájából
Pesto Olgis konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bazsalikom most két fajta termett, görög és a hagyományos zöld. Minden évben vetek, saját, szedett magról. Tudom, nem permetes, saját nevelés. Paradicsomot nem is eszem bazsalikom nélkül. Cserépben is nevelhető. Az unokámnak így nevelgettem. Még télen is megterem az ablakban.

A képen látható "finomság" egyszerű vajas rozskenyér, arra került a pestó.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Joghurttal is kipróbáltam, nagyon ízlett. A reszelt sajtot csak használatkor rakom bele. Hűtőben 1 hétig friss marad, de le is fagyasztható, kis üvegekbe rakva. Vajas kenyérre, lángosra kiváló, tésztákat ízesíthetünk vele. Fűszeres vajat is készítettem már vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gépi darabolóban a fokhagymával, olívaolajjal, durva szemcsés tengeri sóval, kevés citromborssal összedaráljuk, jó simára. (Csodálatos zöld színe van! Nálam ez az alap.)
  2. Ez tovább ízesíthető pirított fenyőmaggal, dióval, most mogyoró került bele (nem a földi, az amerikai), és pár csepp lime-lé. Ez teszi pikánssá.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 625
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgis

Mióta szakács: 2010.10.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldfűszeres pesto, zöld pesto, pesto házilag

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiskukta65
kiskukta65 / kiskukta65 Wed, 2012-07-25 11:32

Szia!
A képen látható finomságot hogy készítetted el? Most ismerkedem a pestoval, s kutatom a felhasználási lehetőségeit:) Ha esetleg van pár tipped...?:)))

rolvisa
Olgis / rolvisa Wed, 2012-07-25 20:20

Ez a képen egy sima vajas kenyér.De sült, grllezett húsokhoz nagyon finom a pestó.Kifőtt tésztára sajttal, gordon blue-nél a húsit megkenem vele,szeleteléskor mutatós a zöld szine, és nagyon pikáns ízt ad neki.
Bundás kenyérhez, lapcsánkához.
Halszeletet bekenek vele és úgy sütöm meg.(előbb a bőrös részét,így felkunkorodik és oda a mélyedésbe rakhatsz zöldségeket tálaláskor.)
Medvehagymából,spenótból is készíthetsz pestót. Izlés szerint fűszerezheted.
Sok sikert!Üdv.Olgis.

kiskukta65
kiskukta65 / kiskukta65 Wed, 2012-07-25 21:37

Köszönöm a gyors választ, a sok ötletet. Sorban ki is próbálom őket. Főleg ez a halas verzió tetszik.
Annyira jó ez az oldal, már oly sok mindent tanultam itt!!! És főleg a hozzászólásokból! Nemrég még a napi sóhajom az volt hogy "már megint mit főzzek" Ma meg már kevés a napok száma ahhoz, hogy megfőzzem, amit itt kinéztem magamnak.:)

134
bazsalikom 1 csokor
1 kávéskanál
citrombors 1 kávéskanál
olívaolaj 8 ek
zöldfűszer 2 ek
fokhagyma 8 gerezd
fenyőmag 1 ek
sajt 40 g