Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pesto rosso tagliatelle-vel

Pesto rosso tagliatelle-vel
Pesto rosso tagliatelle-vel
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudok mit mondani - a pesto szerelmese vagyok. Valahogy tavasszal mindig rámjön a készítése, és képes vagyok bármiből pestót facsarni, amit a konyhában találok. A mai delikvens 10 perc alatt kész van, és a kissé még fázós, néha borongós tavaszi estéken is egy olasz trattoriában érzem magam tőle. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát al dentére főzzük. Ha kész, leszűrjük, és félreteszünk a főzővízből kb. 1 dl-t.
  2. A fenyőmagot 2 percig pirítjuk száraz serpenyőben. Nem kell, hogy színe legyen, csak egy kis illata!
  3. A szárított paradicsomot, a pirított fenyőmagot, a reszelt parmezánt, és a fokhagymát aprítóba tesszük, és pár percig dolgozunk rajta.
  4. Hozzáöntjük az olívaolajat, és hozzátesszük a paradicsomkonzervet, majd még 1-2 percig dolgoztatjuk az aprítót.
  5. A pestót az al dentére főtt tésztára tesszük. Ha szükséges, a főzővízzel lazítjuk kicsit.
  6. Megszórjuk reszelt parmezánnal, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 187
elküldve: 7
receptkönyvben: 692
elkészítve: 20/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos pesto tésztával, pesto-s tagliatelle

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nita04
nita04 Tue, 2014-03-25 15:36

Megcsináltam. Lett egy fincsi paradicsomszószom.. :-)
Egészen addig hasonlított (a képen is látható) pestora, amíg hozzá nem adtam a konzerv paradicsomot, ettől egy folyékony szószt kaptam. De azért finom volt, legközelebb pedig egyszerűen kihagyom a konzerv parit belőle.

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Wed, 2012-03-14 16:09

Szia Dacota! Ez annyira jól néz ki, és annyira harmonizálhatnak benne ezek a FINOM alapanyagok! És ráadásul vega is. Egyszerű elkészíteni. Egyszer biztosan elkészítem. Köszi, hogy megosztottad ezt a receptet.
Művészúr

783
szárított paradicsom 8 dkg
konzerv paradicsom 200 g
fenyőmag 2 ek
parmezán sajt 2 dkg
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 0.5 dl
tagliatelle 20 dkg