Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pesto-s grillezett csirkecomb frissítő zöldségekkel

Pesto-s grillezett csirkecomb frissítő zöldségekkel
Pesto-s grillezett csirkecomb frissítő zöldségekkel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy meleg nyári napon nincs is annál jobb érzés, mikor valami finomat eszik az ember, de nem esik utána kómába, és nem érzi azt, hogy mozogni sem tud, és még inkább meleg van. Frissüljünk fel evés közben. :)

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a zöldségekhez

ajánlat

A zöldségeket természetesen ugyanúgy grillezhetjük, mint a húst, nekem így sikerült párhuzamosan elkészítenem az egész fogást. Az elkészült húst és a zöldségeket együtt tálaljuk frissen, melegen. Egy pohár hűs fehérbor vagy hosszúlépés társaságában egy nagyon kellemes frissítő nyári ebéd vagy vacsora lehet belőle. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús elkészítése

  1. A filézett csirkecombokat kicsit sózzuk, majd dörzsöljük be a pesto-val, locsoljunk rá egy kis olívaolajat, és tegyük félre 1 órára, hogy az ízek kicsit összeérjenek.
  2. Ezután a húsokat tepsiben / serpenyőben / grillen (én kontakt grillt használtam) süssük szép pirosra. Ha a sütés elején megpirítjuk kicsit a húst, akkor szaftosabb marad.

A zöldségek

  1. A burgonyát hámozzuk meg, majd szeleteljük karikára (ne túl vékonyra). A padlizsánt daraboljuk fel ízlésünknek megfelelő alakúra és méretűre. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe.
  2. Az előkészített zöldségeket tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a sütőbe 180 fokon kb. fél órára.
  3. Amíg a zöldségek sülnek, a lilahagymát aprítsuk fel. Serpenyőbe tegyünk egy kevés olívaolajat és vajat. Ha a vaj megolvadt, tegyük hozzá a hagymát, és lassú tűzön kezdjük sütni. A hagymából kioldódó cukor segítségével kb. 20 perc alatt szépen karamellizáljuk a hagymát, ha valaki édesebben szereti, 1-2 csipet barna cukrot hozzáadva még izgalmasabb ízt érhetünk el.
  4. Mire a hagymánk elkészül, a zöldségek is szépen megsülnek. A sült zöldségeket adjuk hozzá a serpenyőben lévő karamellizált hagymához, és forgassuk össze, alacsony lángon kicsit hagyjuk egybe érni az ízeket. Egy marék bazsalikomot és a 2 szál oregánót felaprítjuk, és a zöldségekhez adjuk, majd összeforgatjuk az egészet.
  5. A tűzről levéve még melegen meglocsoljuk az ecettel, és átforgatjuk. Én rizlingecetet használtam, ami igazán intenzív, és izgalmasan kerekítette ki az ízeket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 930
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Takibácsi

Mióta szakács: 2014.07.22.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grillezett csirkecomb zöldségekkel, fűszeres csirkecomb zöldséggel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

825
csirke felsőcomb 1 kg
pesto 4 ek
olívaolaj 1 ek
burgonya 60 dkg
padlizsán 1 nagy db
koktélparadicsom 50 dkg
lila hagyma 2 közepes db
olívaolaj 2 ek
vaj 5 dkg
bazsalikom 1 marék
oregánó 2 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
barna cukor 1 csipet
fehérborecet 2 ek