Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pesto-s rizses csirke egytál

Pesto-s rizses csirke egytál
Pesto-s rizses csirke egytál
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van-e jobb annál, amikor a főétel együtt elkészíthető a körettel? :-)
Karácsonyra kaptam egy receptkönyvet. Abban szerepel ez a fogás, de lazaccal. Azt éppen nem kaptam, de ajánlom kipróbálásra. Fél kilónyi kell hozzá.
A tetejét besamel mártással is leönthetjük. Ehhez 2 ek vajon pirítsunk ugyanennyi lisztet, majd öntsük fel 4 dl MELEG tejjel és lassú tűzön főzzük sűrűre. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Ha még gazdagabban akarjuk elkészíteni, pirítsunk a vajon egy kis fej apróra vágott hagymát és utána tegyük rá a lisztet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

pH besorolás: enyhén savasít.
Erről bővebben itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét tisztítsuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, és süssük 220 fokon jó félkészre, kb. 20-25 perc alatt.
  2. Közben főzzük ki a rizst sima sós vízben, mintha tésztát főznénk.
  3. Karikázzuk fel a paradicsomot.
  4. Vegyük ki a csirkét a sütőből, a kisült szaftot tegyük félre, és csökkentsük a hőfokot 175 fokra, alul-felül álláson. 
  5. A rizst keverjük el a pesto-val. (Ez lehet készen kapható vagy saját készítésű is.)
  6. Fogjunk egy legalább 38-as hosszátmérőjű kerámia sütőformát, vagy ugyanekkora tepsit, vajazzuk ki, majd terítsük szét benne a pestos rizst. Finoman locsoljuk meg a csirkeszaft egyik felével.
  7. Fektessük rá, nyomkodjuk bele a csirkecombokat, majd terítsük be a paradicsomszeletekkel.
  8. A tojásokat keverjük simára a tejszínnel, fűszerezzük, majd öntsük a paradicsomok tetejére.
  9. Szórjuk meg a reszelt sajttal, erre csurgassuk rá a kisült szaft másik felét, és kb. 40 perc alatt süssük meg, amíg a sajt szépen barnulni nem kezd rajta.
  10. Tálaljuk vinegrette-es jégsalátával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 32 330
elküldve: 6
receptkönyvben: 537
elkészítve: 19/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsiben sült csirkecombok bazsalikomos pesto-s rizzsel és paradicsomkarikákkal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oosaki
oosaki Sat, 2013-04-13 00:10

A mai ebéd. Besamelmártással készült, illetve két szem paradicsomomat két nyers vöröshagyma karikáival pótoltam ki, ez került a tetejére, a sajt alá. A husi nagyon omlós és finom lett, átsült, de nem száradt ki a mártás alatt, és -szerintem- a hagyma nagyon jól feldobta az ételt: szintén átsüt, de még néhol roppanós, és kellemesen édeskés hagymaíze lett. Összegezve: jó recept, köszönöm, még biztosan használni fogom.

jklmnb
jklmnb Sun, 2012-05-27 09:19

Szia. Eszter.Én is elkészítettem már ezt a finom ételt. Csíkokra vágott csirkemellel. Petrezselyemből csináltam pestot ,igy is nagyon finom lett.

deklon
deklon Wed, 2011-06-15 14:10

Kipróbáltam, finom lett és tettem hozzá gombát is hogy laktatóbb legyen :))Köszi a receptet!
Gabi

kiskifli78
kiskifli78 Tue, 2010-08-24 22:19

Ma megcsináltam ezt az remek egytálételt, és igencsak izlett! Bár, a mi izvilágunkhoz picit édeskés az ize (valszeg a füszerek miatt) de ezen könnyen lehet segiteni :) amúgy a párom még gombát javasolt hozzá, legközelebb hozzá is adjuk, meglátjuk! köszi szépen a receptet!! elmentettük!

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-08-25 00:23

Szia Kifli! :-)))
Nagyon örülök, hogy ízlett!
Igen, leginkább a pesztó miatt olyan az íze, de ezen lehet változtatni, ahogy csak szeretnél.
Köszönöm, hogy kipróbáltad! :-)
Eszter

1100
rizs 25 dkg
paradicsom 50 dkg
csirkecomb 4 db
pesto 3 ek
tojás 4 db
habtejszín 4 dl
1 tk
bors 0.5 tk
szerecsendió 0.5 tk
parmezán sajt 10 dkg
olívaolaj 4 ek