Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pesto-szószos gnocchi

Pesto-szószos gnocchi
Pesto-szószos gnocchi
60 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék krumplim felhasználására azt találtam ki, hogy gnocchit készítek. Persze ezt nem gondoltam ki időben, így mikor elolvastam a számomra nagyon szimpatikus spenótos gnocchi receptjét Dacotától, nyugtáztam, hogy számos összetevő hiányzik a háztartásomból. Hm... Mivel időm nem volt már boltba menni (mentségemre legyen, hogy a vasárnap reggeli edzés miatt volt az időszűke), szétnéztem, mit lehetne tenni. A búzadara helyett kukoricadara akadt itthon, a spenót elmaradt a tésztából, helyette viszont felhasználtam a jó néhány hete a polcon álló pesto-m.
Így végül egy olyan nem túl autentikus gnocchi ebéd kerekedett, amit olasz kategóriának már nem mertem jelölni... :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A "tészta" összeállításakor figyeljünk rá, hogy megfelelő állagú legyen a massza. Ha túl laza, akkor széteshetnek a gnocchik főzés közben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben feltesszük főni.
  2. A megfőtt krumpit teljesen simára összenyomjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt, összetört krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat, kicsit elkeverjük, ezt követően adjuk hozzá a kukoricadarát is, és adagolva a lisztet. (A 20 dkg csak iránymutatás, a krumplitól függ, mennyi kell majd ténylegesen hozzá.)
  4. Ha jól formázható masszát kaptunk, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és akkora darabokra vágjuk, hogy megfelelő méretű gnocchikat tudjuk sodorni belőle.
  5. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a krumplis nudlikat. (Pár perc alatt feljönnek a víz tetejére, ez jelzi, hogy a gnocchi elkészült, kiszedhető.)
  6. A pesto-t a tejszínnel összekavarjuk, ízesítjük a fokhagymával és a szerecsendióval, majd az így kapott szószt összerottyantjuk.
  7. A gnocchit nyakon öntjük némi szósszal, meghintjük parmezánnal, és azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 25 391
elküldve: 3
receptkönyvben: 137
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

evaszan

Mióta szakács: 2011.01.23.
17 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gnocchi kukoricadarából, pesto-s gnocchi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

629
burgonya 1 kg
tojás 2 db
kukoricadara 300 g
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
pesto 10 dkg
főzőtejszín 1 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
parmezán sajt 20 dkg
fokhagymapor 0 ízlés szerint