Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pestos csirke vele sült rozmaringos-kakukkfüves krumplival

Pestos csirke vele sült rozmaringos-kakukkfüves krumplival
Pestos csirke vele sült rozmaringos-kakukkfüves krumplival
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendkívül egyszerű, gyors, és az ízvilága fenséges. Aki szereti a zöld fűszerek harmonikus összhatását, imádni fogja. A pesto az olasz konyha egyik gyöngyszeme, ami bazsalikom (min.60%), parmezán, fenyőmag, olívaolaj és fokhagyma remek ízkombinációja. Bár sokan csak tésztára használják, húsokat is bátran pácolhatunk vele. 

hozzávalók / 4 adag

A köret előkészítése

A hús előkészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

A köret előkészítése

  1. A burgonyákat meghámozzuk, mossuk és kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, sót, a kétféle zöld fűszert és a borsot.
  2. Alaposan összekeverjük, hogy a burgonyakockák minden oldalát befedje a fűszer. Egy sütőpapíros tepsibe öntjük, és egyenletesen elrendezzük. Kezünket folyóvíz alá tesszük, majd 4-5x megspricceljük vele a krumplikat.

A hús előkészítése

  1. A csirkerészeket megmossuk, majd alaposan bekenjük a pesto mártással. Jó, ha a sütés előtti napon bepácoljuk a húsokat.
  2. A bepácolt húsokat rátesszük a fűszeres burgonyára. Alufóliával lefedjük, és 180 C fokon 1 órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 249
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
54 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis csirke krumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

870
burgonya 1.5 kg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
rozmaring 2 teáskanál
kakukkfű 3 teáskanál
négyszínű bors 0 ízlés szerint
csirke alsócomb 4 db
csirkeszárny 4 db
pesto 190 g