Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pestós pizza

Pestós pizza
Pestós pizza
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből a mennyiségből egy 36 cm átmérőjű, ízgazdag pizza készült. A növény zsázsa, amit az erkélyemen nevelek, és szintén jó csípős ízű. Kövön sütöttem, amitől még ízletesebb volt. Kívül roppant, belül lágy puha volt.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat robotgépben összegyúrjuk, kelesztőtálba téve pihentetjük pár órát.
  2. A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, a feltétet ráhelyezzük.
  3. 250 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 8-10 perc alatt megsütjük.

Feltét

  1. A pizzatészta teljes felületén eloszlatjuk a pestót, megszórjuk zsázsalevelekkel, tetejére fektetjük a sonkaszeleteket és a szeletekre vágott bivaly mozzarellát.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36x36 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 043
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Kövön sült zsázsás pizza, pestós pizza kövön sütve, pizza házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

395
öregtészta 7 dkg
kenyérliszt BL80 20 dkg
víz 1 dl
olívaolaj 1 ek
friss élesztő 0.7 dkg
cukor 1 csipet
1 kávéskanál
oregánó 1 teáskanál
pesto 3 ek
feketeerdő sonka 6 dkg
mozzarella 10 dkg
zöldfűszer 1 ek