Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petatou

Petatou
Petatou
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az az igazság, hogy a fogás elkészítésével voltak nehézségeim, nem állt úgy egybe a massza, ahogy kellett volna, inkább szétterült (utólag rájöttem, hogy a hozzávalókat nem helyesen adagoltam, így túl híg lett), úgyhogy kicsit csaltam a végén, és több karikát pakoltam egymásra. Az ízén mindez nem változtatott, tényleg finom ételről van szó.
Az alapmassza receptje továbbá szerintem hasznosítható krumplipüré készítésekor is.
A recept Anthony Bourdain Les Halles szakácskönyvéből származik.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit forrástól számítva 20 percen át főzzük héjában, sós vízben, majd hideg víz alatt lehűtjük, meghámozzuk, kis darabokra vágjuk. Hozzáadjuk az olívabogyót,  a kakukkfüvet, az olívaolajat, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összetörjük, összedolgozzuk.
  2. A tejszínt óvatosan felforraljuk, majd ha kihűlt, a felvert tojássárgáját óvatosan hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk. Nagy részét keverjük a krumplihoz, kb 4 evőkanalat tegyünk félre.
  3. Kb. 7 cm-es átmérőjű fémgyűrűvel hengereket formázunk a krumplis masszából, a tetejére vágunk egy-egy karika azonos méretű kecskesajtszeletet a fémformával, ezt ráhelyezzük, végül a maradék tejszínes keveréket a tetejére kanalazzuk.
  4. Sütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük az így kapott hengereket.
  5. Mindeközben készítsünk hozzá dresszinget: apróra vágott bazsalikomlevelet keverjünk el olívaolajjal, sóval borssal (én kis turmixgépet használtam). A megsült formákat az így kapott szósszal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 855
elküldve: 1
receptkönyvben: 191
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplipogácsa kecskesajttal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ngelina
Ngelina Wed, 2011-10-19 14:06

...nem értem, miért kell a tejszínt felforralni (100 fok), majd lehűteni ahhoz, hogy aztán tojással kikeverve a kajával együtt betegyük 180 fokra min. 20 percre...valaki tudja esetleg?

Húsosfazék
Húsosfazék / Húsosfazék Mon, 2008-08-18 14:24

Az eredeti recept szerint nem szaggatjuk a hengereket, hanem a fémgyűrűt a tepsire / jénaira téve megtöltjük a cuccal, majd így rátesszük az előre kivágott kecskesajtot, és rátesszük az öntetet, végül a formát óvatosan levesszük (én most ez alkalommal azért szaggattam, mert túl híg lett a masszám - ennek oka, hogy az egyik hozzávalót elmértem). A masszát nem nyújtom, formázom, csak összekeverem, és úgy töltöm a formába. Ha jól emlékszem, kb 4-5 db lesz ennyiből.
A kecskesajt félkemény, én egyben vettem, abból vágtam szeleteket, és azokból a szaggatóval kivágtam egy-egy kört.
Hidegen szerintem nem az igazi, jobban kijön az íze melegen (viszont melegíthető, nem szárad ki).

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2008-08-18 07:21

Nagyon szeretném kipróbálni, de előbb szeretnék néhány gyakorlati kérdést feltenni:
- amikor elkészül a massza, gondolom kinyújtod vagy kézzel formázod, de milyen vastagságból
szaggatod az óriási pogácsákat?
-ebből az adagból hány darab lesz?
-milyen kecskesajtot teszel a tetejére, esetleg szeleteltet (az tünne a legpraktikusabbnak)?
-csak firssen esetleg hidegen is jó?

411
burgonya 50 dkg
zöld olajbogyó 10 dkg
kakukkfű 1 ek
olívaolaj 0.6 dl
balzsamecet 1 ek
tojássárgája 1 db
főzőtejszín 1 dl
bazsalikom 1 ek
kecskesajt 5 dkg