Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselyem pestos arrabiata penne

Petrezselyem pestos arrabiata penne
Petrezselyem pestos arrabiata penne
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tészta gyors és könnyű vacsora lehet, ha ügyesen csináljuk. Például, ha már van a hűtőnkben elkészített pesto, a polcon pedig szénhidrátcsökkentett durumtészta! :)
Az idei nyár a pesto készítés újdonságát hozta magával. Egyik nagy kedvencem a rukkola után a petrezselyem pesto lett.

hozzávalók / 2 adag

A petrezselyem pestohoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

A petrezselyem pestohoz

  1. Ha még nincs pestonk, akkor lássunk neki! Fogjunk egy nagy csokor petrezselymet és mossuk meg, majd szárítsuk meg. Késsel vágjuk fel durván, a többit majd elvégzi az aprító.
  2. A felvágott petrezselymet és a többi hozzávalót az aprítógépbe tesszük, majd mikor a magvakat is sikerült megaprítani, elővehetjük a botmixert, hogy még krémesebb állagot kapjunk.
  3. Üvegekben, olívaolajjal a tetején hetekig eláll a hűtőben.

A tésztához

  1. Ha viszont megvan a pestonk, jöhet a gyorsított verzió: a tésztát sós vízben al dentére (fogkeményre) főzzük, közben a paradicsomokat leforrázzuk és lehúzzuk a héjukat, majd kockára vágjuk őket.
  2. Olívaolajat forrósítunk, és rádobjuk a megtisztított, apróra vágott fokhagymákat, amikor elkezdjük érezni az illatát, hozzáöntjük a paradicsom kockákat. Sózzuk, borsozzuk, és kevés chilit szórunk rá.
  3. Addig rotyogtatjuk, míg kicsit szószos nem lesz az állaga, majd összekeverjük a kifőtt, lemosott tésztával.
  4. Rakjunk rá a pestonkból is kedvünk szerint, a kettévágott koktél paradicsomokkal is forgassuk össze, végül megszórhatjuk egy kevés reszelt parmezánnal.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 935
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Cook kapitány

Mióta szakács: 2014.09.25.
2 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zölspestos tészta, pestós tészta, pestos penne

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1045
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgómag 2 ek
penne 250 g
paradicsom 4 közepes db
koktélparadicsom 5 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 1 csipet