Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselyemkrémleves sajtos-olívás zsemlével

Petrezselyemkrémleves sajtos-olívás zsemlével
Petrezselyemkrémleves sajtos-olívás zsemlével
130 perc / előkészület: 60 perc főzés: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finomságot egy blogon láttam, és mivel sok petrezselyemgyökér (továbbiakban fehérrépa--ugyanaz) és petrezselyem volt itthon, gondoltam kipróbáljuk. Annak ajánlom, aki szereti a petrezselyem erős ízét, vagy ki szeretne próbálni valami különlegességet! Az ötletes levesbetéttel kiváló ebédet lehet tálalni! :)

hozzávalók / 6 adag

Leves

Levesbetét

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A hagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, és vajon megdinszteljük.
  2. A petrezselyemgyökeret (fehérrépa) megtisztítjuk és felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához, és vízzel felöntve puhára főzzük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a leveskockát, majd a homogén állag eléréséhez -a tűzről levéve- botmixerrel simára dolgozzuk.
  4. Ezután feldaraboljuk a petrezselyemzöldet, beleszórjuk a levesbe, majd egy öntésnyi főzőtejszínnel összerottyantjuk 1-2 perc alatt. Aki nem szereti a petrezselyemdarabokat a levesben, összeturmixolhatja a többivel, de fontos, hogy a tejszínt csak utána öntsük hozzá, és főzzük készre.

Levesbetét

  1. A zsemléket kettévágjuk és lerakjuk a tepsi aljára, egymás mellé. (Nagyobb boltokban lehet kapni zsemleveknit is, én azzal csinálom, ízlésesebb, de csak látványban.)
  2. Mindegyik darabot meglocsoljuk egy kis olívaolajjal -ha nincs otthon, felmelegített vajjal is meg lehet kenni, úgy is nagyon finom-, majd rászórjuk a reszelt sajtot.
  3. Forró sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük a sajtot a tetején.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 623
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Never.a.failure

Mióta szakács: 2014.01.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehérrépa krémleves, petrezselyem krémleves, tejszínes krémleves fehérrépából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

645
fehérrépa 6 közepes db
petrezselyem 2 csokor
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 6 gerezd
vaj 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 2 db
főzőtejszín 30 ml
víz 1.5 l
zsemle 10 db
olívaolaj 1 dl
sajt 10 dkg