Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselyemleves

Petrezselyemleves
Petrezselyemleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Intenzív ízű és színű, bársonyosan krémes leves - hozzám hasonló - petrezselyemimádóknak.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A leves selymességét mascarpone helyett, ízlés szerint, tejszínnel vagy tejföllel is elérhetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt újkrumplit.
  2. Felöntjük az alaplével, beletesszük a petrezselyem levágott szárát.
  3. Közepes lángon addig fűzzük, míg a krumpli és a petrezselyemszár megpuhul.
  4. Közben a letépkedett petrezselyemleveleket forrásban lévő, sós vízben egy pár pillanat alatt blansírozzuk, leszűrjük és jéghideg vízzel átöblítjük. (Így megmarad petrezselyem gyönyörű, mélyzöld színe.)
  5. Mindent a turmixgépbe teszünk, és jó néhány percig, a legmagasabb fordulatszámon járatjuk a masinát.
  6. Visszaöntjük a krémes levest a lábsaba, a mascarponét belekeverve selymessé tesszük az állagát, egyet forralunk rajta és kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 24 029
elküldve: 13
receptkönyvben: 751
elkészítve: 33/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

petrezselyem krémleves, krémleves petrezselyemből

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gombócka
Gombócka Thu, 2013-03-21 16:07

Naaagyon nagyon fini leves :) marscapone helyett tejfölt használtam, mivel csak az volt itthon. Köszi a receptet!

b-n
b-n Thu, 2013-03-14 15:00

Az előbb nem írtam, de 2 észrevétel: kézi botmixerrel nem lehet összeturmixolni, mert ha nem vágjuk/tépkedjük apróra a p.leveleket a szárát feltekeri a kés. Szóval érdemes tényleg gépbe tenni ahogy a recept is írja és pár percig járatni. Még egy észrevétel: tömlős tejszínes sajtot is tettem bele, bőven elbírta.

petra
Petra / petra Thu, 2012-06-14 09:40

Tejszín vagy tejföl is mehet bele a mascarpone helyett természetesen.

dharma7777
dharma7777 Thu, 2012-05-17 23:32

"biztos ami biztos", 3 csokor petrezselyemmel készítettem :))
isteni finom (persze kizárólag petrezselyemimádóknak!), és nem utolsó sorban roppant gyorsan és egyszerűen elkészül.

japánakác
japánakác Tue, 2011-05-10 11:26

Én a forrásban lévő krumpli főzővízébe mártottam bele egy pillanatra a megmosott petrezselyemcsokrot, és úgy blansíroztam. Így egy edénnyel kevesebb fogyott. Nagyon finom lett, köszi a receptet.

Esthajnal
Esthajnal Sat, 2010-12-11 13:08

Mennyei finom a leves! Szívből ajánlom Petrához hasonlóan mindenkinek, aki imádja a petrezselymet! Üdv.: Esthajnal

anyika39
Anyika39 / anyika39 Fri, 2010-01-08 23:09

Nekem egy kicsit suru lett a leves, de az izen ez mitsem valtoztatott. Talan legkozelebb megprobalom tejszinnel higitani. Koszonjuk a jo recepteket! Livia

261
petrezselyem 2 csokor
csirke alaplé 0.5 l
vöröshagyma 1 kis fej
újkrumpli 15 dkg
mascarpone 5 dkg
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek