Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes karfiolkrémleves

Petrezselymes karfiolkrémleves
Petrezselymes karfiolkrémleves
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a karfiolt bármilyen formában. Ez a recept véletlenül jött össze, általában nem mixelem, darabosan szoktam készíteni, de véletlenül túlfőtt, és úgy gondoltam, hogy akkor legyen krémleves. Jó ötletnek tűnt, azóta már többször is készítettem. 

hozzávalók / 4 adag

leveshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi. A tetejére tesszük a zsírt, bele sót, borsot és egy szem kockákra vágott krumplit.
  2. Az étkezési keményítőből és a tejfölből habarást készítünk. Amikor a karfiol nagyon puhára főtt, hőkiegyenlítéssel belekeverjük a habarást, még néhány percig főzzük, majd botmixerrel krémesítjük.
  3. A tetejére apróra vágott zöldpetrezselymet szórunk, és még 1-2 percig főzzük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 288
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karfiolleves, krémleves karfiolból, karfiolos krémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

166
karfiol 1 közepes db
kacsazsír 1 ek
2 g
étkezési keményítő 1 csapott ek
tejföl 2 dl
bors 2 g
petrezselyem 1 teáskanál
burgonya 5 dkg