Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes krumpligombóc

Petrezselymes krumpligombóc
Petrezselymes krumpligombóc
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a receptet még anyukámtól tanultam, csak ő nem tesz bele petrezselymet.

Kezdő háziasszonyként ez az első receptek között volt, amit elkészítettem. Igaz nem túl nagy sikerrel, mert egyszerre szeretem volna kifőzni az egészet, de kevés volt a víz, és mire felforrt, szétáztak a gombócok. Azóta már sokszor elkészítettem, mert ez az egyik kedvenc tésztaételem.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd áttörjük, és ha langyosra hűlt hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a zsírt, az ételízesítőt, a sót és az apróra vágott petrezselymet, majd alaposan összegyúrjuk.
  2. A tésztából apró gombócokat készítünk, és sós vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük az olajon, majd rátesszük a fokhagymát. Megsózzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük egy kevés vízzel, majd ha a vizet elfőtte, összekeverjük a kifőtt gombóccal.
  4. Tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 973
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás burgonyagombóc, krumpligombóc, petrezselymes burgonyagombóc

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

niko80
Nikóka / niko80 Mon, 2013-11-04 13:50

Köszönöm a dicsérő szavakat!!!Az én anyukám sem tesz bele fokhagymát és petrezselymet,azt is szeretem!Ezt már én alakítottam így a a családom ízlésére!!!!!!

Control
Control Mon, 2013-11-04 11:02

Még nem is hallottam hasonlóról, errefelé nem főztek ilyet - egészen mostanáig. Ha lesz egy kis időm kipróbálom.
Köszi és szép napot: Éva

torpi
torpi Mon, 2013-11-04 06:29

Kedves Nikoka! Ezzel a recepttel a gyermekkorom idezed :) Nalunk anyukam 3 kivetellel, a petrezselyem, fokhagyma es tejfol, helyett piritott szalonnadarabkakat tett bele.A hagymat piritotta meg a szalonna zsirjaban, a tobbi minden ugyanaz volt.A gyermekeim es nehai ferjem is nagyon szerette.Egyebbkent gondolom valami tajjelegu etel lehet, anyukam tapolcai volt, de erdekes modon a nagynenem is keszitette o pedig kalocsai volt.Nagyon finom es boven laktato etel, gratula neked. Udv.Valeria

niko80
Nikóka / niko80 Mon, 2013-11-04 13:53

Először is köszönöm a dicsérő szavakat!!!!!!!Az anyukám is fokhagyma és petrezselyem nélkül készíti,azt is nagyon szeretem.Ezt a változatot én alakítottam így a kis családom ízlése szerint!!!!!!

879
burgonya 80 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
disznózsír 2 dkg
ételízesítő 1 teáskanál
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál