Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes lapcsánka

Petrezselymes lapcsánka
Petrezselymes lapcsánka
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombaton betakarítottuk a kertben a krumplit. Kiválasztottam 3 extra méretűt, és stílusosan lapcsánkát készítettem belőle. Nagymamám mindig azt mondta, hogy újkrumpliból nem jó készíteni ezt az ételt, mert túl sok benne a nedvesség. Nem baj, maximum egy-két kanállal több liszt kell bele.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Mi fokhagymás tejföllel kentük meg, és reszelt sajtot szórtunk rá. Friss zöldség is illik hozzá.

Nagyszerű főfogásként, nagyon laktató étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük.
  2. Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott zöldlevelet, a lisztet, a sót, borsot, és belenyomjuk a fokhagymakrémet.
  3. Alaposan összeforgatjuk.
  4. Egy serpenyőben felhevítünk 4 ek olajat, és egy kanállal merünk kis adagokat a masszából, a kanál domború oldalával szépen elsimítjuk. (Ha sütés közben fogy az olaj, 1-1 kanállal pótolhatjuk.)
  5. Mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük.
  6. Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 677
elküldve: 55
receptkönyvben: 821
elkészítve: 27/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tócsni petrezselyemmel, krumplilángos, cicege

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Esteraki
Esteraki / Esteraki Wed, 2014-01-29 17:12

Nagyon finom, epp most sultek ki meg petrezselymesen sose ettem, nagyon jo otlet,koszonom a receptet!!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-11-02 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

debbybaba
debbybaba Fri, 2013-11-01 20:31

Üdv. MINDENKINEK! UGYANAZ MINT MÁS NÉVEN RÖSZTI, BORZASKA, TÓCSNI, ERRŐL AZ OLDALRÓL IS KI PRÓBÁLTAM MÁR TÖBB RECEPTET, MEDVE HAGYMÁVAL IS NAGYON FINOM!! AJÁNLOM MINDENKINEK, SZINTÉN TEJFÖLLEL MÁRTOGATVA!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-08-18 17:55

Kedves Andi!

Megint egy egyszerű és nagyon nagyszerű ötlet, köszönöm.:-o
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Valeri1946
Valeri1946 Sat, 2012-08-18 14:38

Én az egész NoSalty Webszakácskönyvhöz szeretnék hozzászólni de nem találtam hol kell.
Szuper jó recepteket találtam sokat ki is próbáltam és nagyszerűek voltak. Nem is tudnék kivá-
lasztani kedvencet annyi sok jó újszerű recepttel találkoztam.
Gratulálok a Szerkesztőségnek a recepteket beküldőknek és a hozzászólóknak is mert mindenhol
találtam tanulni valót.
De főleg a cukkinis és zöldséges receptek talán a legkedvesebbek.
Örülök hogy rátaláltam erre a nagyszerű oldalra.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2012-08-21 15:50

Kedves Valeri1946,
A Webszakácskönyv nevében is nagyon szépen köszönöm, köszönjük. Örülök, hogy ennyire tetszik. Tényleg ez egy rendkívüli gyűjtemény, tele sok finomsággal, érdekességgel és praktikával. A társaság is szuper.
Kívánok Neked nagyon jó böngészést, sütögetést és főzőcskézést.
Szép napot!
Üdv, Andi

szaboadel
szaboadel Sat, 2012-08-18 12:07

Kedves "Andi80"!
A mi családunkban (szegedi vagyok) krumlifasírtként emlegették ezt az ételt, nagyon
sok alkalommal készítem el, mert egyszerű és finom és a variálási lehetősége, szinte
korlátlan, mindennel variálható,(-tök, cukkini ,stb.sorolhatnám) főleg főzelékek feltétjeként használom, mikor már húst
nem kívánunk enni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2012-08-21 15:46

Kedves Adél,
Már én is hallottam sok elnevezését ennek a fincsi ételnek, de a krumplifasírtot még nem :-)
Szép napot!
Andi

415
burgonya 50 dkg
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 6 púpozott ek
1 tk
bors 1 csipet
fokhagymakrém 1 teáskanál
napraforgó olaj 6 ek