Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes spárga hollandi szószban

Petrezselymes spárga hollandi szószban
Petrezselymes spárga hollandi szószban
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt van újra a spárgaszezon!!! Ilyenkor egy héten többször is felkerül az asztalra. Ezt a variációt natúr, grillezett szűzérméhez készítettem, egy kis petrezselymes krumplival garnírozva.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hollandi szósz receptem itt találjátok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott spárgát középen kettévágjuk, és sós vízben roppanósra főzzük, a forrástól számítva kb. 10 percig, bár ezt spárgája válogatja. A petrezselymet nem túl finomra összeaprítjuk.
  2. A spárgát szűrőkanállal egy nagy szitába kiszedve lecsöpögtetjük. Kivajazunk egy jénait, és a spárgák szárát és rügyes felét két külön halomba rendezzük. Közben rétegesen sózzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel. Legfelül megszórjuk a reszelt sajttal, majd leöntjük a hollandi mártással. Tetejére pici vajdarabkákat és egy kis petrezselymet szórunk.
  3. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 265
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült spárga, spárga hollandi mártásban sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

529
fehér spárga 1 kg
petrezselyem 1 csokor
ementáli sajt 5 dkg
teavaj 3 dkg
0 ízlés szerint
hollandi mártás 1.5 dl