Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes szegfűgomba sütve

Petrezselymes szegfűgomba sütve
Petrezselymes szegfűgomba sütve
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sült petrezselymes szegfűgomba elkészítését, Joanne Harris: "A francia konyha" című szakácskönyvében található egyik recept ihlette. A bőséges esőzésnek köszönhetően mostanság dúskálhattunk erdei gombákban. Szép, egészséges szegfűgombát kínáltak a piacon, amelynek nem tudtam ellenállni. Ezúttal nem leves készült belőle, hanem ez a fokhagymás, konyakos, olívaolajos, petrezselymes sült gomba. Házi, öregtésztás kenyérrel tálaltam. Melegen is igen finom, de hidegen az ízek valahogy intenzívebbek voltak.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Készíthetjük gyors vacsoraként vagy akár előételként. Más erdei gombákból vagy vegyesen, többféle gombából is kipróbálhatjuk.

Melegen, hidegen egyaránt tálalható. Friss fehér kenyeret, pirítóst kínálhatunk hozzá.

(A sülés közben megmaradó levet mártás készítéséhez felhasználhatjuk.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. Az olívaolajat, a konyakot, az apróra vágott friss fokhagymagerezdeket elkeverjük egy tálban, beleforgatjuk a gombát, majd sózzuk, borsozzuk. Egy órát hagyjuk ebben a pácban érlelődni.
  3. Majd sütőtálba önjük a páccal együtt, vékonyan elterítjük, és rászórjuk az apró darabokra vágott vajat.
  4. 180 fokra melegített sütőbe tesszük, és kb. 10 percig sütjük. Ekkor átkeverjük, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és további 8-10 percig sütjük, amíg nem marad lé a gomba alatt. (Ha túl sok a lé, keveset öntsünk le róla, és így süssük tovább.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 157
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben sült gomba, petrezselymes gomba, konyakos szegfűgomba sütőben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

271
szegfűgomba 30 dkg
olívaolaj 3 ek
vaj 3 dkg
konyak 1 ek
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint