Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes-tarjás rizsgolyók

Petrezselymes-tarjás rizsgolyók
Petrezselymes-tarjás rizsgolyók
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű kis vacsinak készült. A tarja intenzív íze miatt inkább friss salátát vagy csak egy kis fokhagymás tejfölös mártogatóst ajánlok hozzá.

hozzávalók / 3 adag

A golyókhoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst sós vízben egész puhára főzzük. (Én a 18 perc helyett most 20 percig főztem.) Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
  2. A tarját nagyon apróra kockázzuk.
  3. A petrezselyemzöldet megmossuk, és apróra vágjuk.
  4. Egy tálba tesszük a rizst, a tarját, a levelet, és kicsit sózzuk, borsozzuk, beleütünk egy tojást. Összeforgatjuk.
  5. Egy tojást villával felverünk, kevéske tejjel higítjuk. Egy másik edénybe a zsemlemorzsát szórjuk.
  6. A rizses masszából veszünk egy kis adagnyit, és golyókat formázunk a két tenyerünk között.
  7. Előbb a tojásba forgatjuk meg, majd a morzsába.
  8. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  9. Papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 081
elküldve: 9
receptkönyvben: 183
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tarjás rántott rizslabdák, rizsgolyók panírban

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krikri78
krikri78 Sat, 2012-09-01 16:00

Szia! Nagyon fincsinek tűnik. :-) Tej muszáj bele,van funkciója? Tejmentesek vagyunk... :-(
Köszi.

bakfitty
bakfitty Sun, 2012-08-26 15:31

Köszi az ötleteket, biztosan én is fogok hasonlót készíteni!

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2012-08-26 14:17

Én is készítem, ha marad főtt rizsem. Kevés sonka felvágottal,petrezselyem és tárkony apróra vágott zöldjével. De gombával,vagy májjal is jó.Nagyon finom,gratulálok. Üdv.Olgis.

1079
rizs 125 g
füstölt-főtt tarja 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
tojás 1 db
tej 1 ek
zsemlemorzsa 5 dkg
napraforgó olaj 3 dl