Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes uborkakrém

Petrezselymes uborkakrém
Petrezselymes uborkakrém
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept szerint dupla ennyi joghurtot és négyszeres mennyiségű sót kellene belerakni. A citromlevet is kihagytam, mert a joghurt elég savanyú az én ízlésem szerint. Nagyon finom sült paradicsommal!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült zöldségek vagy sült húsok mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát mossuk, majd pucoljuk, és késes aprítógépben pörgessük meg egy kicsit, nem kell teljesen pépesnek lennie.
  2. Öntsük tésztaszűrőbe, sózzuk meg. Rakjunk rá egy csészealjat, arra pedig valami nehezéket. Hagyjuk 30 percig csepegni.
  3. A joghurtot keverjük ki az olajjal, a finomra vágott fokhagymával, sóval meg a felaprított petrezselyemmel. Rakjuk bele az uborkát.
  4. Lefóliázva tegyük a hűtőbe 2-3 órára.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 089
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

uborkás mártogatós, joghurtos uborkás mártogatós, hideg uborkás mártogatós

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

134
kígyóuborka 1 db
görög joghurt 3 dl
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor