Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes újkrumpli

Petrezselymes újkrumpli
Petrezselymes újkrumpli
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alapétel, ne hiányozzon az oldalunkról! Messze nem olyan könnyű finomra készíteni, mint az ember gondolná! Jól el kell találni a víz és a só mennyiségét, a párolási időt! Kicsit szétfőjön, kicsit lepiruljon. Ezzel együtt másnap, hidegen, kissé összeszikkadva a legistenibb! Felkaparni a pörcöt… hhmmm :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A szabadföldi újkrumpliból a legfinomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jó sós vízbe dobjuk az újkrumplit.
  2. Kedvenc kiskésünkkel lekaparjuk a héját, másik tál tiszta vízbe helyezzük.
  3. Lábasba öntjük az olajat, rákockázzuk a krumlit.
  4. Megsózzuk, kb. 1 deci vizet öntünk rá.
  5. Lefedve pároljuk, majd hagyjuk, hogy lepiruljon. Nem keverjük.
  6. Amikor már jó pár perce halljuk, hogy sisteregve sül – sajnos kell a tapasztalat! – rászórjuk a megvágott petrezselyemzöldet, összekeverjük.
  7. Amennyit feltétlenül muszáj megeszünk, a többit másnap reggel hidegen!


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 502
elküldve: 1
receptkönyvben: 243
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2012-06-10 11:38

Csatlakozom a mániákusokhoz: sok krumpli (pirulva-szétfőzve), sok petrezselyem és FOKHAGYMA! (a legvégén, hogy ne égjen, csak az ízét adja ki). Reggel-délben-este. Lábasból kikaparva. Ahogy mondod.
Koszider

Teakonyha
Teamami / Teakonyha Sun, 2012-06-03 13:00

Nos, én mániákusan szeretem a ptrezselymes krumplit, ezért aztán sokat kell készíteni egyszerre, mert hajlamos vagyok magában, reggel-délben-este, hidegen és melegen. Köszi, Ildikó. :)

marcipann
marcipann / marcipann Mon, 2011-04-11 20:05

Csak véletlenül bukkantam most rá a petrezselymes ujkrumpli receptjére, de már alig várom, hogy készíthessek. Nagyon szeretjük, nem csak köretnek, csak úgy magában is uborkasalátával, de én soha nem főzöm meg a krumplit. Vagy nagyon aprókat választok, vagy két, illetve négy cikkbe vágom és forró olajra dobom a tisztított krumplit, hogy jól sisteregjen, majd rögtön megsózom és fedő alatt párolom. Így szinte egyszerre puhúl és pirul, majd mielőtt teljesen kész rádobom az első adag finomra vágott petrezselymet, mert úgy jó, ha kicsit az is megpirul, és a másik felét akkor mikor kész és csak fedő alatt átfordítom. Így a gömbölyű pici krumpliszemek egyszerre lesznek kvül pirosak ropogósak belül puhán omlósak. Nagyon finom!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Mon, 2011-04-11 21:11

én sem főzöm elő, Marcipann! Előbb párolom aztán pirul, Nálad fordíva. Aki szereti a petrezselymes újkrumplit, az mániákusan szereti! Addig próbálkozik, amíg saját receptjét meg nem találja!
Kipróbálom a Tiedet, rögvest, ahogy van végre újkrumpli, aztán majd írom az eredményt!

Üdv: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-13 18:16

Nekem a krumpli kedvencem, így feltétlen én is kipróbálom ezeket a finom krumplis ételeket hétvégén.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Tue, 2010-05-18 18:16

Úgy tűnik ez a hétvége alkalmas lesz a főzőcskére Keves Monogram-Rokon, másra nem is nagyon - esetleg alvásra, olvasásra még -, mert elég borzalmas időjárás van kinézőben. (Közben a NoSalty kicsit gyengélkedett, a múlt hétvége telt igen rossz időjárási viszonyok között)
Az első főzőpárbajt elnapoltam Pünkösd vasárnapra, erről bővebben: http://liliomkert.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1107093
Ki ne hagyjátok, óriási csata lesz!
Lendvai Ibolya Keszthelyről hagyományos tyúkhúslevest készít (szerdán egész délután igazi falusi tyúk után rohangáltunk Ibolyával, hogy levesébe méltót találjunk. Megtörtént: egy fehér és két nagy vörös tyúk várja végzetét, amely a párbaj előtti szombaton leselkedik rájuk - szerencsére ők még erről mit sem tudnak, így boldogan híznak addig is!).
Ellenfele, Rákos Margit, a kihívó fél, viszont alteros, modernebb tyúkhúslevest készít majd Pünkösd vasárnapján piacunk publikuma számára.
Biztos vagyok benne, hogy a párbaj igazi nyertesei mi leszünk, akik a két nagyszerű levest megesszük majd.
A NoSalty - ha nem is élőben - részletesen beszámol majd a párbajról általam, de a helyben szerzett élmény nem pótolható!
Ha nem is krumpli, de Te is gyere el, Kedves Monogram-Rokon!
Mindenkit szeretettel várunk!
H.I. - ami ebben az esetben konkrétan: Harmathy Ildikó

Kephera
Kephera Tue, 2010-04-20 15:20

Én vajon megpirítok egy pár szem köménymagot, és arra dobom a félig főtt újburgonyát, aztán jöhet a friss petrezselyem!

durcs
Durcsó / durcs Tue, 2009-06-09 16:43

nekem is az egyik kedvencem - idén februárban már a sífelvonón arról fantáziáltunk, milyen lesz tavasszal petrezselymes újkrumplit enni... hm.. egyébként szerintem joghurtba mártogatva nagyon finom!

512
újkrumpli 1 kg
napraforgó olaj 0.5 dl
petrezselyem 2 csokor
0 ízlés szerint