Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes újkrumpli 3.- olajban sült

Petrezselymes újkrumpli 3.- olajban sült
Petrezselymes újkrumpli 3.- olajban sült
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családunk egyik kedvenc zöldsége a krumpli, úgyhogy semmit nem hagyunk kárba menni. Amikor felássuk az első bokor krumplikat, sok benne az apró burgonya. Na, ekkor készítjük ezt a receptet.
Vigyázat, nem lehet abbahagyni az evését!

hozzávalók / 2 adag

Az újkrumplihoz

A tálaláshoz

ajánlat

Meleg előételnek, és főételnek egyaránt kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit kefével megtisztítjuk, úgy hogy a héja rajta maradjon. Próbáljunk meg egyformákat választani, de ha nem sikerül vágjuk egyforma darabokra. 
  2. Egy teflonozott lábasban az olajat felforrósítjuk, és beletesszük a burgonyát és fedő alatt addig sütjük-pároljuk, amíg meg nem puhul. Akkor a legjobb, ha az elején magas hőfokon pirítjuk, utána pedig mérsékelt lángon pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha már puha, hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet. Még ezzel is összeforgatjuk.
  4. Melegen tálaljuk, nyakon öntve tejföllel.

  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 400
elküldve: 0
receptkönyvben: 246
elkészítve: 18/20
Facebookon megjelent: -

szakács

mumuska

Mióta szakács: 2010.07.21.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült petrezselymes újkrumpli, petrezselymes krumpli olajban sütve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 Sun, 2015-05-31 13:06

Nagyon finom! Nálunk öntöttvas edényben készült és a végén (miután már kivettük az olajból) ráöntöttük még egy citrom kifacsart levét. Nekünk így tökéletes!

aleysa
aleysa Sun, 2013-05-19 21:37

Nagyon finom lett! Eddig valahogy sohasem sikerült úgy, ahogyan szerettem volna, de ez a recept nagyon bevált! :)

Szilvi617
Szilvi617 Fri, 2012-06-15 16:12

Nagyon köszönöm. hogy leírtad ezt a receptet. Anno próbáltam 1x készíteni, de nem sikerült, de ez valami pofon egyszerű és nagyszerű. Most ezen élünk. :) Nagyon köszönöm még egyszer.

csato
csato Sun, 2010-10-03 09:07

Imádom!Csak jönne már az újkrumpli!!!!!!!!!!
Csató

mumus-ka
mumuska / mumus-ka Mon, 2010-10-04 09:13

Kedves Csató!

Van hogy én sem tudok nyár elején eleget enni belőle.Ekkor a nagyobb krumplikat egyenlő nagyságúra vágom, és azt használom.Persze nem teljesen olyan az íze, de hát ez van......

flikflak
Flikflak / flikflak Sun, 2010-10-03 09:01

Istenem, s mennyivel ízletesebb tud lenni, amikor öntöttvas edényben készül :o) Próbáld majd ki egyszer. Sajna mostanság nekem is "csak" teflonos megoldásra nyílik lehetőségem. (De persze azért így is imádjuk) :o)))

Mosolygós napot!
flikflak

1212
újkrumpli 1 kg
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tejföl 150 g