Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes-vajas grízgaluska

Petrezselymes-vajas grízgaluska
Petrezselymes-vajas grízgaluska
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A petrezselymet mindenbe belerakom, amibe csak lehet. Hát a grízgaluska se úszta meg!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Két kávéskanál segítségével lesz ilyen nem igazán tökéletes fazonja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a csipet sóval, meg a puha vajjal jól kikeverjük, hozzáadjuk a búzadarát, meg a petrezselymet. 5 percig pihentetjük.
  2. Gyöngyöző levesbe vagy sós vízbe szaggatva,10 percig főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, lefedjük, és 10 percig hagyjuk állni, majd kipecázzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 22 184
elküldve: 3
receptkönyvben: 300
elkészítve: 26/30
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

daragaluska, petrezselymes levesbetét

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pronizsuzsa
pronizsuzsa Sat, 2013-01-05 20:23

Megcsináltam, de nem sikerült. Nem tudom, hogy mit rontottam el, mindent ugy csináltam, ahogyan le van irva. Pedig már annyira szeretnék grizgaluskát csinálni, de még egyszer sem sikerült. :( Ezek is kicsik maradtak és kemények.

witch
witch / witch Sat, 2013-01-05 22:45

Meg azt elfelejtettem, hogy nem szabad nagyon osszenyomkodni amikor szaggatod a kanallal. En ket kaves kanalat hasznalok, az egyikkel kiveszek a talbol egy fel kanalnyit es a masik kanallal pedig letolom rola. A haromszorosara dagad meg, ebbol az adagbol kb. 15 darabnak kell lennie, akkor jo a meret. Most lemertem a kaves kanalat 5 cm hosszu es 3 cm szeles.

witch
witch / witch Sat, 2013-01-05 22:47

Kedves Zsuzsa!
Jaj, de sajnalom, hogy nem sikerult! :( A buzadara a ludas benne biztos. Nekem is annyi bosszusagot okozott ez a finomsag, mire vegre jol sikerult. Leirom meg reszletesebben, hatha az segit. A vaj nagyon fontos, hogy legyen benne es ez a mennyiseg, mert ha az kevesebb, mar kemeny marad. A buzadara 8 dkg pontosan, mert ha mas meretu a kanalad es tobb, attol is kemeny lehet. Ha meg biztosabbra akarsz menni, inkabb rakjal kevesebbet, mert 7 dkg-val puhabb, de az en uram ugy szereti, ha kicsit kemenyebb es nem szetomlos a szajban. A fozesi ido is fontos, hogy 10 perc legyen es azert fojon, de ne rotyogva, mert akkor meg szetfo. Amikor letelt a 10 perc, akkor hagyd a forro vizben/levesben, tegyel ra fedot es 10 percig hagyd allni benne (a tuzrol lehuzva) es csak ezutan szurd le. Mar fozes kozben meg kell dagadnia, mert a pihentetes alatt mar csak puhul.
Emlekszem amikor mo.-on laktam nem kellett ilyen nagy felhajtast csinalni, az ottani buzadara mas volt. Lehet, hogy mar az sem olyan minosegu, ki tudja?
Ne add fel, ha nem sikerul, probald ki mas recept alapjan, en is azt tettem. Mindenkinek mas recept alapjan jon be, fogalmam sincs miert. Ha csak itt korulnezel, itt is van egy jonehany recept es mindenki a sajatjara eskuszik, ami vegre sikerult. Sok sikert a kovetkezo probahoz!
udv:witch

pronizsuzsa
pronizsuzsa Mon, 2013-01-07 06:47

Nagyon kedves vagy, köszönöm a válaszod. Nekifutok ujra, nem adom fel. :)

120
búzadara 8 csapott ek
vaj 2.5 dkg
1 csipet
tojás 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint