Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pezsgő krém

Pezsgő krém
Pezsgő krém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, habkönnyű desszert. Gyümölccsel, babapiskótával, mentával díszítve tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral, kézi mixerrel kb. 5 perc alatt krémesre keverjük. Hozzákeverjük a pezsgőt és a lime levet.
  3. A kicsavart zselatint felolvasztjuk, elkeverjük kb. 3 ek krémmel, majd a maradék krémhez keverjük. Kb. 10-15 percre hűtőbe tesszük.
  4. A tojások fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. Először a tejszínt, majd a tojásfehérjét a zselésedő krémhez keverjük.
  5. A krémet 4 pezsgős pohárba osztjuk, letakarva kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 580
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pezsgős pohárkrém, tejszínes pezsgőkrém, tejszínes pezsgős pohárkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

245
lapzselatin 4 db
tojás 3 db
cukor 75 g
pezsgő 100 ml
limelé 1 ek
habtejszín 125 g