Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pezsgős gyümölcsös álom

Pezsgős gyümölcsös álom
Pezsgős gyümölcsös álom
85 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy volt kolleganőm csinált ilyet karácsonyra nekünk. Azóta ez a kedvenc tortám.
Nagyon különleges az édes íz a pezsgővel együtt. Aki egy kicsit is szereti a különleges ízeket, garantáltan ízleni fog.
 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A bevonathoz

ajánlat

Szülinapi tortának is készíthetjük vagy egy ünnepi desszertként.
A gyorsaság kedvéért akár előre csomagolt 3 lapos tortalapot vásárolhatunk, ez esetben a krémet 2 részben oszlassuk el, és a gyümölcsök felrakása előtt nem kell hűtőbe tenni egy órára. Ilyenkor 40 perc alatt elkészülök az egésszel, 2 órával később már fogyasztható!
Sofőröknek is lehet fogyasztani, de csak mértékkel.
A képen szereplő gyümölcsök: banán, barackbefőtt és koktélcseresznye.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztához a lisztet a sütőporral elegyítjük, keverőtálba szitáljuk. A többi hozzávalóvval együtt keverőgéppel a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk.
  2. A masszát a kikent formába töltjük. Az előmelegített sütő rácsára helyezzük. Felső-alsó állásra tekerjük, és 180-200 fokon 30 percig sütjük.
  3. A tortalapot sütőpapírral fedett süteményrácsra borítjuk, aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Vízszintesen elvágjuk. Tortástálra tesszük az alapot, a két lap közé a krémet kenjük.
  4. A töltelékhez a tejszínt felverjük habbá. A krémport a porcukorral egy tálban elvegyítjük, tej helyett pezsgővel és citromlével elkeverjük, a joghurtot is hozzáadjuk, majd a felvert tejszínt beleforgatjuk.
  5. A krémet az alsó tortalapon elsimítjuk (keveset félreteszünk belőle az oldalához). A második tortalapot fáfektetjük.
  6. A félretett krémet az oldalán is elegyengetjük. 1 órára hütőszekrénybe tesszük.
  7. A felszeletelt gyümölcsöket rárakjuk.
  8. A zselébevonatot elkészítjük, a gyümölcsre öntjük, a tortát 2 órára hűtőben hagyjuk.
  9. Az oldalát mandulapehellyel vagy durvára vágott pisztáciával díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 219
elküldve: 3
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

B Prixi

Mióta szakács: 2009.04.02.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pezsgős gyümölcstorta, szülinapi torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

642
finomliszt 13 dkg
sütőpor 3 tk
cukor 13 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 4 db
margarin 13 dkg
növényi habtejszín 5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
porcukor 7.5 dkg
pezsgő 1 dl
citromlé 0.5 dl
joghurt 3 dl
őszibarack 10 dkg
banán 5 dkg
meggy 5 dkg
tortazselé 1 csomag
cukor 2 ek
almalé 2.5 dl
mandulapehely 10 dkg