Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban sajttal és snidlinggel

Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban sajttal és snidlinggel
Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban sajttal és snidlinggel
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár még aranyárban mérik a spárgát, nem tudtam ellenállni. Már nagyon várom a tavaszt. Bár itt - Budán - nem igen panaszkodhatunk, eddig meglepően enyhe volt a tavasz, s komolyabb hóesésben sem volt részünk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgák annyira zsengék, hogy nem hámozzuk még a fehéret sem, és a végükből is épp, hogy levágunk valamennyit, és feldaraboljuk. Az újhagymát szeleteljük, a zöldjéből elteszünk egy keveset. A fokhagymát és a snidling felét aprítjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
  2. Egy lábasban kevés vajon megdinszteljük a hagymákat, majd a krumplit, ráöntjük a vizet. Fűszerezzük.
  3. Közben lereszeljük a sajtot.
  4. Amikor a krumpli már félig megfőtt, hozzáadjuk a spárgákat is. Amikor már minden puha, hozzáöntjük a tejszínt, a pezsgőt. Kézi botmixerrel pürésítjük, de úgy, hogy azért maradjanak darabos zöldségek is. Beleszórjuk a lisztet, felforraljuk.
  5. A cipót egy serpenyőbe tesszük, alá kevés olívaolajat locsolunk. A levesből merünk a cipóba, rászórjuk a sajtot, és betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Hőlégkeverésen 5 percig sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok). 10 perc után kivesszük, beleöntjük a pezsgőt, szórunk még rá sajtot, újhagymát, és díszítjük snidling szárakkal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 806
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: francia
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves

egyéb elnevezések

hagymás spárgakrémleves, cipóban tálalt zöldségkrémleves, tejszínes-pezsgős spárgakrém-leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1744
fehér spárga 6 db
zöldspárga 3 db
újhagyma 3 db
fokhagyma 2 gerezd
snidling 10 szál
burgonya 1 db
vaj 1 ek
víz 4 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 1 teáskanál
szerecsendió 1 csipet
leveskocka 1 db
sajt 5 dkg
főzőtejszín 1 dl
pezsgő 1 dl
finomliszt 1 csapott ek
kenyér 1 kg