Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pezsgős-tonhalas penne

Pezsgős-tonhalas penne
Pezsgős-tonhalas penne
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamelyik gasztroblogon találtam ezt a receptet, de csak ajánlani tudom. Igazán remek, izgalmas étel. Jó étvágyat! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük (al dente), leszűrjük.
  2. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a vöröshagymát. A tonhalat felbontjuk, ha natúr, leöntjük róla a levét, és villával kicsit szétszedjük. 
  3. Olajat hevítünk egy serpenyőben  (vagy a tonhal alóli olajból veszünk), megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáreszeljük a fokhagymát. Mikor már üveges és a fokhagyma illatozik, hozzáadjuk a kapribogyót és a pezsgőt. Hagyjuk, hogy az alkohol pár perc alatt elfőjön belőle.
  4. Mikor a sistergése már alábbhagy, beleöntjük a tejfölt és a tejszínt is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a citromhéjat. Végül belekeverjük a tonhaldarabokat is, és összefőzzük pár perc alatt.
  5. A mártást összeforgatjuk a leszűrt tésztával, és egy kis reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 987
elküldve: 2
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gábor

Mióta szakács: 2013.02.06.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pezsgős tészta, tonhalas tészta, tejszínes penne tonhallal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

701
penne 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
kapribogyó 5 ek
pezsgő 0.3 dl
főzőtejszín 0.3 dl
tejföl 0.2 dl
citromhéj 2 citromból nyert
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
tonhalkonzerv 240 g
parmezán sajt 5 dkg