Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pezsgős zsúrtorta

Pezsgős zsúrtorta
Pezsgős zsúrtorta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szilveszter nem feltétlenül a tortázásról és sütizésről szól, így én csak zsúrtorta méretben szoktam készíteni valami látványosat. Ez a pezsgős torta a díszítés után vonzza majd a tekinteteket, és ha tálalás előtt megszórod robbanócukorral, akkor a füleket is. A robbanócukor azonban nem az egyetlen dolog, ami a pezsgésre utal benne. A töltelék elég szép mennyiségű pezsgőt tartalmaz, így én mindenképpen azt ajánlom, hogy olyat tegyetek bele, amit fogyasztani is szerettek. Én a Törley Excellence Sárga Muskotály Pezsgőt tudom például ajánlani, mert az elég édes és gyümölcsös egy süteményhez is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük egy csipet sóval keményre, a sárgáját pedig keverjük habosra a cukorral. A cukros sárgájába mehet bele a liszt és a sütőpor, majd kis adagokban, óvatosan forgassuk bele a fehérjét is.
  2. Osszuk két részre a keveréket, és egy kisebb csatos tortaformában süssünk két tortalapot (én 18 centiset használtam). Süthetjük egyben is az egészet, csak akkor a végén majd el kell feleznünk, és a nagyobb adag egyenetlenebbül sül meg. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc kell neki. Fontos, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját az első 15 percben, nehogy összeessen a tészta. Ha tűpróba után késznek ítéljük, úgy hűtsük ki, hogy hagyjuk benn a kikapcsolt sütőben a tepsit, és nyissuk résnyire az ajtaját.
  3. Amíg a tortalapok hűlnek, készítsük el a pezsgős krémet. A pudingport főzzük meg a cukorral, a pezsgővel és a gyümölcslével. (Az, hogy a pezsgő és a gyümölcslé arányát hogyan variáljuk, igazából rajtunk múlik. De fél liter pezsgőt semmiképpen se használjunk, mert úgy túl erős alkoholíze lesz.)
  4. Ha a lapok kihűltek, tegyük vissza az első lapot a csatos formába, erre jön a pezsgős puding, aztán megint egy lap, és a tetejére is egy kisebb réteg puding, majd mehet be a hűtőbe egy órára.
  5. Ha megdermedt, a habfixálóval keményre vert tejszínhabbal vonjuk be a tortát, majd díszítsük kedved szerint. Mielőtt felszolgáljuk, szórjuk meg robbanócukorkával. A tejszínhab nedvességétől el is kezdenek majd pattogni, így már szeletelés közben magára vonja a figyelmet a művünk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 183
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1123 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pezsgőtorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

499
tojás 5 db
finomliszt 5 ek
cukor 5 ek
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
puncs pudingpor 1 tasak
pezsgő 2.5 dl
gyümölcslé 2.5 dl
barna cukor 2 ek
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag