Az a nyomorult VB... Pár hetünk van még, mielőtt mindenki hazautazik, és mit csinálunk, együtt vagyunk? Ó, nem. Estefelé kiürül a város, síri csend honol az utcákon. A kocsmák tömve, mindenki a képernyőre tapad. Ilyenkor nem lehet hosszú estékbe nyúló közös vacsorákat szervezni. Ha túl korán kezdem? A konyha tele, mindenki meccset néz. Ha később állok neki az előkészítésnek? Nem készül el, míg az újabb meccs kezdődik.
Na, hogy a kecske is jól lakjon, a káposzta is megmaradjon, kellett valami jó áthidaló megoldás.
A piadina - Olaszország, pontosan EmiliaRomana tartomány lepénykenyere - tökéletes vacsora a rohanós hétköznapokra, és a VB idejére. Pillanatok alatt elkészül, nagyon finom, és szinte bármivel lehet tölteni. (Ha hagyománytisztelőek akarunk maradni, akkor pármai sonka, rukkola, mozzarella és paradicsom. Ja, és ha nincs manitobaliszünk, na bumm...sima fehérliszttel is elkészül...)
Hozzászólások (35)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. szeptember 6-án kiemeltük cikkünkben: 10 isteni mozzarellás szendvics
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. június 17-én kiemeltük cikkünkben: Rapid étteremkalauz elveszett, de bátor utazóknak
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. október 11-én kiemeltük cikkünkben: 14 forrón tökéletes nyúlós melegszendvics
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Dacota,
Azon morfondírozom, hogy vajon fagyasztható-e a tészta? Vagyis nyilván az, de felengedés után használható-e :D
Ugyanis egy diétát folytatok, viszont a páromnak remek vacsi lenne ma, szerintem azonban kettőnél többel nem bír el.
Szerinted? :)
Hm...ez egy érdekes kérdés...elméletben szerintem működhet, hiszen a pizzatészta is fagyasztható. Én azt csinálnám, hogy kinyújtom, és a lapok közé teszek sütőpapírt. Így csomagolnám be, és akkor egyrészt egyesével ki tudod olvasztani, másrészt sokkal egyszerűbb kezelni. A fagyasztott kelt tészta ugyanis hajlamos "túlkelni" olvasztás közben. Ha van tapasztalat később, szívesen veszem!
Üdv,
Nóra
No, megtapasztaltam. Ma került kiolvasztásra az egyenként fagyasztott "dolog" :)
A világon semmit sem rontott a helyzeten a néhány hetes fagyott állapot, Jééézusom, de finom volt most is :))
Kedves Nóra!
Nekem nagyon ízlik a lepénykenyér magában is. Nagyon jó ropogtatni csak úgy! A nan jut eszembe, de a te recepted összetevői miatt ezt jobb ropogtatni.
Üdvözlettel:
Pista
Kedves Dacota!
Nagyon tetszik ez a recept! El lehet készíteni valami gluténmentes liszttel is? Pl. kukoricaliszt? Vagy akkor ez már tortilla lap lesz? :)
Üdv, Juci
Szia!
Hm-hm...soha nem próbáltam még kukoricaliszttel, vagy más gluténmentes fajtával, úgyhogy nem tudok érdemi tanácsot adni...szerintem érdemes kísérletezni, mert valamelyikkel, kis változtatásokkal biztosan működik :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra
4 dl tej??? fél kiló liszthez???
Igen, működik, méghozzá jól ;-)) Én kipróbáltam, saját kezűleg. M.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. október 14-én kiemeltük cikkünkben: 15 gyors és ínycsiklandó melegszendvicsrecept
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. július 3-án kiemeltük cikkünkben: Milyen a jó szendvics?
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. április 9-én kiemeltük cikkünkben: Olasz piadina magyar változatban
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Dacota,
hétvégén ez volt a vacsoránk és mondhatom, hogy úúúúúristen :) Éppen volt a hűtőben eredeti pármai sonka, mozzarellaval, mini paradicsomokkal és jégsalátával turbózva! A párom jó minőségű belga sörrel és zöldségturmixszal öblítettem le és csak annyit szeretnék mondani, hogy: köszönjük, de nagyon :)
Üdv, Nóra
:D
Ez szuper! Örülök, hogy ízlett! :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. február 24-én kiemeltük cikkünkben: 23 gyors és pikáns melegszendvics
Üdvözlettel, NoSalty
Szia Nóra,
tegnap ez volt a vacsoránk. Nagyon szeretem a lapos kenyereket, azok valahogy mindig jól sikerülnek. :) Én sült szalonnával, cheddar sajttal és savanyított paprikával töltöttem. Nagyon finom lett. A maradékot ma reggelire fogjuk megenni, szintén valami finomsággal töltve.
Üdv
Emi
Szia Emi!
Jól hangzik. :) ugye milyen kis finom? Én is azért szeretem, mert a tésztához való mindig van otthon, pillanatok alatt elkészül, és remek maradékhasznosító. :)
szép napot!
Puszi,
Nóra
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. július 14-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: könnyed nyári 30 percesek
Üdvözlettel, NoSalty
itt a tej hideg?!
igen :)
Elkészítettem, nagy sikere volt! (Pedig nem is nyújtottam ki rendesen, inkább csak lapítottam, és "pufira" sült át a serpenyőben. Kettéhajtottuk, mint egy szendvicset. :)
Na itt aztán nem kevés fajta van - lehet ötleteket szerezni.
.
A férfiakat meg legalább a fogyasztás idejére oda tudja ragasztani a képernyő elé...:-D Üdv: Mr Smith
Kedves Mrs Smith!
Nagyon orulok; hogy izlett; a valtoztatasok meg nagyon jok, kulon orulok, ha valaki belekreativkodik a receptekbe!!!:)
Szep napot kivanok nektek
Udvozlettel:
Nora
Na, kedves Nóra, bevacsiztunk rendesen! Alig bírok mozdulni:-P Isteni volt, nagyon jó ötlet volt, hogy felraktad ezt a recit!:) Most az autentikusba hajló változatot próbáltuk ki - a hűtőszekrény tartalma határozta ezt meg - csak rukkola nem volt - ezért jégsaláta, plusz egy kis újhagyma, meg pecorino romano sajt, paradicsom, serano sonka, mozarella, bazsalikomlevelek darabolva. Amit jónak láttunk kiegészítésnek, persze ízléstől függ, jól jött egy kis só és bors a paradicsomkarikákra. Azzal is megtoldottam, utólagos engedelmeddel, a soparnik receptből kiindulva, hogy a sütés után a tetejét megkentem egy kis fokhagymás olívaolajjal. aztán nagy felbátorodva a következőnek már a belsejét is...:))) Nagyon-nagyon finom volt!!!! Nagyon köszönjük a receptet! A legjobbakat: Mrs Smith
Én is csatlakozom! :-))) Kitartás! :-)
A recept mentve! Kipróbáljuk.
Sziasztok!
Koszonom a sok kedves hozzaszolast es a kiemelest is. Remelem mindenkinek izleni fog, es a ferfiakat meg legalabb a fogyasztas idejere ki tudjuk robbantani a kepernyo elol :]
puszi es a legjobbakat:
Nora
Igen.Pedig 1-2 perce került fel a recept.
hopp-hopp párhuzamosan 3 hsz:)))))
Tudtam!Tudtam!Még nem is láttam a szakács nevét,éreztem hogy ez csak te lehetsz Nóra!Nagy rajongója vagyok ezeknek a kenyérkéknek,mindenfélét szeretek kipróbálni.Köszi.Üdvözlettel:Bogi
Jajj de imádom én ezt!!!! A nyaralás jut eszembe, amikor délben,, jövet-menet a tengerpart felé-felől lecsúszik egy jó kis piedina olvadó sajttal....jujjjjjjjj és hol van még a július...:(
Köszi a recptet, el is mentettem jól.
Juci
Kiemeltük: http://www.nosalty.hu/konyha/olasz
Mmm, szeretem!:)) Mentettem! :)) Kitartás Nóra, ismerős a helyzet, de: Nincs minden évben VB! :-D A legjobbakat: Mrs Smith