Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pici isler Nikóka konyhájából

Pici isler Nikóka konyhájából
Pici isler Nikóka konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokszor készítem, a család kedvencei közé tartozik.

Ha vendégeket várok, több nappal előtte el lehet készíteni.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

ajánlat

Vendégeknek és gyerekzsúrra is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a margarinnal, a porcukorral a sütőporos, vaníliás cukros lisztet szétmorzsoljuk. Majd hozzáadjuk a tojást, és gyorsan összegyúrjuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, és kb. 4 cm-es kerek kiszúróval kiszúrjuk.
  3. Megsütjük 190 fokon légkeveréses sütőben 5-6 perc alatt.
  4. Ha kihűltek a tésztakorongok, kettőt-kettőt összetöltünk lekvárral, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük. Így könnyebben be lehet vonni.
  5. A csokit megolvasztjuk az olajjal, és belemártjuk a sütiket. A tetejét díszíthetjük kókusszal.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 305
elküldve: 5
receptkönyvben: 71
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

ischler, lekváros isler, mini isler

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorinabako
dorinabako Sat, 2015-11-21 12:19

Kedves Nikóka!
Nagyon jó recept!
Köszönjük :-)
Annyit fűznék hozzá, hogy nagyon vékonyra kell nyújtani.
Dorcsi

628
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 13 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 kávéskanál
lekvár/ dzsem 30 dkg
étcsokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek