Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piedone pizza nálunk

Piedone pizza nálunk
Piedone pizza nálunk
52 perc / előkészület: 40 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az anyagmennyiségből 3 db vékony tésztás pizza lett, 30 cm átmérőjű kerek pizzasütőben. A tésztából elmaradhat a só, mert a feltétek önmagukban is elég sót tartalmaznak.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból, az élesztőt megfuttatjuk langyos, cukros tejben, a víz is langyos legyen, amivel összefogjuk, és a lisztet is tartsuk szobahőmérsékleten felhasználás előtt.
  2. A tésztát dagaszthatjuk robotgéppel (dagasztókar), de kézzel is. Addig dolgozzunk vele, amíg szép hólyagos lesz, és elválik az edény falától.
  3. Letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük 3/4 órát.
  4. Ezalatt megízesítjük a paradicsomszószt, a fokhagymát vékonyan beleszeleteljük.
  5. A tésztát 3 felé osztjuk, kinyújtjuk kör alakra, és egyenként kerek pizzasütőbe tesszük.
  6. A paradicsomszószt is harmadoljuk, és az előkészített feltéteket is.
  7. A tésztát megkenjük szósszal, sonkát/ bacont teszünk rá, megszórjuk vörösbabbal, karikára vágott hagymával, kolbásszal, reszelt sajttal.
  8. A legvégén morzsolhatunk rá rokfortot, pár csípős paprikával még dobhatunk rajta kedvünk szerint.
  9. Utoljára egy egész nyers tojást engedjünk óvatosan a pizza közepébe.
  10. 12-14 perc alatt forró sütőben elkészül.

  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 131
elküldve: 1
receptkönyvben: 165
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

babos-szalonnás-tükörtojásos pizza

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

violin
violin Tue, 2010-09-28 12:01

Elkszítettem és a Piedone lett életem osztatlanul legsikeresebb pizzája. Köszönöm!

taksi
Mártika és Feri / taksi Wed, 2010-09-22 13:53

Kedves Hajni!

A változatosság, valóban gyönyörködtet- így ez a pizza is.
A feltétek puhára sültek, isteni pizza.
Ha Piedone-ről van szó akkor Bacon, bab és hagyma.
Mindhárom összetevő belekerült a pizzádba úgy látjuk.
Igazi remekmű, biztosan finom:)
Ferenc most jelezte, hogy a Tabasco szószt és a mozzarella sajtot
szereti hozzá. A férfiak már csak ilyenek, ők is a változatosságot kedvelik.

További kellemes sütés-főzést kívánunk!

Mártika és Feri

kh
Jahin / kh Wed, 2010-09-22 17:29

Kedves Mártika és Feri,örülök ,hogy elnyerte a tetszéseteket,ez igazi,amolyan pasiknak való pizza!:-)Egyet sajnálok,hogy annyi sajtot szórtam rá,hogy alig látszanak a fotón a feltétek.Tulajdonképp a párom részére készült kifejezetten,mert mostanság volt a húszéves érettségi találkozónk,amire hozzátartozókat nem szoktunk vinni,így ezzel a pizzakészlettel,meg egy tepsi Budai szelettel hagytam őt otthon és mentem bulizni hétvégén, letudván a hétvégi menüt.
Nagyon kedvelem a receptjeiteket,mert sokszor használtok házi alapanyagokat,sajt,túró, vaj stb.,ezek közelebb visznek a természetes,tartósítószermentes táplálkozáshoz.Üdvözöllek Titeket:Hajni

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-09-23 08:38

Kedves Hajni

Ebben a rohanó világában egyre kevesebb idő jut a főzésre.
A készételek házias ízvilágát szeretnénk bemutatni és nem utolsó sorban nagymamáink, nagyapáink
kedvelt ételeit is szeretnénk a jövő fiatal generációjának átadni.
Ferenc próbál mindig valami pluszt írni a story rovatba, Én pedig
megpróbálom elkészíteni és kitálalni az ételt.
A feleségek figyelmét pedig mindig próbálom ráterelni arra a nagy feladatra,
hogy igenis a "Teremtés koronái, az erősebbik nem -a férfiak"
is ragadják meg a lehetőséget és a fakanalat is, és tessék
valami finomat főzni, nem csak kritizálni a kitálalt ételt.
Mi már 5 éve, hogy együtt főzünk és nagyon jól működik ez a kapcsolat is.
Számos díjat, receptversenyt, főzőversenyt, TV felvételt, elismerést kaptunk.
De a mai napig az a legnagyobb elismerés, ha a családi étkezés után üres tányorakat
kell összeszednem az asztalról.
A fiunk Zsolt imádja a pizzát, így mindig házilag készítem el neki.
a Budai szeletet édesanyám is szerette, mi már nagyon régen nem
sütöttük, de legközelebb beszámolok, hogy hogyan sikerült elkészíteni.

További szép napsugaras napot, kellemes sütés-főzést kívánunk Neked!

Üdvözlettel: Mártika

1156
finomliszt 50 dkg
olívaolaj 0.5 dl
tojás 1 db
1 ek
cukor 1 ek
élesztő 2.5 dkg
tej 0.5 dl
víz 3 dl
sűrített paradicsom 360 g
cukor 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vörösbab 200 g
tojás 3 db
bacon 12 szelet
kolbász 20 dkg
vöröshagyma 3 kis fej
trappista sajt 30 dkg
kéksajt 10 dkg
pepperoni 4 db