Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha almás süti

Pihe-puha almás süti
Pihe-puha almás süti
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira finom, puha, hogy még 2 nap múlva (feltéve, ha addig megmarad) is puha marad.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Majd kettévesszük úgy, hogy egyik része kicsivel nagyobb legyen.
  2. Nagyobbik részét hűtőbe, kisebbik részét fagyasztóba tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

Töltelékhez:

  1. Az almákat meghámozzuk, legyaluljuk. Margarinon a cukorral félpuhára pároljuk. A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almára öntjük, és besűrűsítjük. Langyosra hűtjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk az almás krémbe.
  3. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibéleljük, a nagyobbik tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, a kihűlt krémet elterítjük rajta, a fagyasztós tésztát ráreszeljük, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 447
elküldve: 8
receptkönyvben: 224
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás reszelt süti, almás pudingkrémmel töltött süti, reszelt sütemény almás krémmel töltve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

susu56
susu56 Sat, 2015-11-07 16:37

Most sül. A tészta kicsit ragacsos volt, és eléggé szakadozott nyújtáskor, de végül már bent van a sütőben, az illata jóóóóó!

1563
finomliszt 50 dkg
cukor 20 dkg
margarin 25 dkg
tojássárgája 3 db
1 csipet
sütőpor 1 csomag
tejföl 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
alma 1.5 kg
margarin 3 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojásfehérje 3 db