Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha csokoládés-meggyes tekercs

Pihe-puha csokoládés-meggyes tekercs
Pihe-puha csokoládés-meggyes tekercs
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a kakaós csigát, amíg otthon, Magyarországon éltem nem keveset fogyasztottam belőle.. :-). Angliában sajnos nem ismerik, így kénytelen voltam saját magam kikísérletezni egy kakaós csiga receptet. A mostani meggyel és darabolt csokoládéval gazdagítva készült.

hozzávalók / 4 adag

A kelt tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

ajánlat

A vaníliás tejes locsolgatástól még másnapra is nagyon finom, puha marad, így ha délután látunk neki, ne féljünk, a másnapi reggeli is meg van oldva! :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a kelt tésztát készítjük el: A meglangyosított tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztbe beletesszük a sót, a cukrot, az olajat, a tojást, majd a felfutott élesztőt, és lágy tésztát gyúrunk. (Szép simának, kidolgozottnak kell lennie, ez legalább 15 perc kemény karmunkát igényel, szerencsések a kenyérsütővel rendelkezők) :-)
  3. Ha nem elég lágy a tészta, adjunk még hozzá kevés tejet, ha túl lágyra sikerült, akkor kevés lisztet. Meleg helyen letakarva legalább egy órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkára tesszük, és kb. fél cm vastagságúra, lehetőleg téglalap alakúra nyújtjuk.
  5. A tésztát az egyik hosszanti rész 1 cm-ét kivéve megszórjuk a kakaóporral elkevert cukorral, a magozott meggyel és a darabokra vágott tejcsokival. (Természetesen étcsokit is lehet használni.)
  6. A szabadon hagyott 1 cm-t vizes ecsettel lekenegetjük, és a másik oldalról elindulva feltekerjük a tésztát. A vizes lekenés meggátolja, hogy a tészta széle sülés közben leváljon.
  7. Kb. 2 cm-es tekercseket vágunk a tésztarúdból, és egy sütőpapírral bélelt tepsire nem túl szorosan egymás mellé helyezzük őket.
  8. Ezután újabb fél órán keresztül kelesztjük!
  9. Előmelegített sütőben sütjük, előfordulhat, hogy hamarabb elkészülnek. A sütés háromnegyedénél vaníliás tejjel meglocsolgatjuk a csigákat, ez teszi őket még másnap is puhává! Majd még néhány percre visszatoljuk őket a sütőbe.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 575
elküldve: 6
receptkönyvben: 278
elkészítve: 12/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
931 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-kakaós csiga, "másnap is puha" csokis-meggyes csiga

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

GRéka
GRéka Sun, 2013-03-24 16:16

Nagyon hálás vagyok ezért a receptért! Nekünk nem volt lehetőségünk kipróbálni, hogy mennyire marad puha másnapra, mert a két tepsi tekercs még aznap elfogyott! :) A 3 éves legkisebbtől a nagymamáig mindenkinek nagyon ízlett. Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk!

NoniMami
NoniMami Fri, 2012-02-17 16:43

Kipróbáltam! Nagyon jól sikerült! Én az egyik felét kakaóval, a másik felét dióval csináltam. Nagyon finom, laktató, tényleg pihe-puha. Köszönöm a receptet!

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-05-18 13:01

Nagyon fincsi! Tényleg pihe-puha! Ez volt a 2. kakaós csiga innen az oldalról, amit kipróbáltam, de ez a jobbik! Biztosan meg fogom még sütni párszor.

Kooperatív Pufi
Kooperatív Pufi Sun, 2011-01-16 11:43

Örülök, hogy ízlett! :-) Az a jó ebben a tésztában, hogy bármivel megtölthető, bármilyen alakúra formázható, így készülhet belőle lekváros kifli, kakaós csiga, túrós bukta stb... stb... :-)

RMelinda
RMelinda Sat, 2011-01-15 22:07

Elkeszitettem ezt a sutit,nagyon finom lett es tenyleg puha maradt!A kislanyom nem nagy suti evo,de ez neki is tetszett:)
Koszonom!

732
finomliszt 40 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
barna cukor 2 ek
tojás 2 db
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukor 5 dkg
meggy 20 dkg
tejcsokoládé 5 dkg
tej 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag