Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha grízgaluska

Pihe-puha grízgaluska
Pihe-puha grízgaluska
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszú időn keresztül én is csak kísérleteztem, hogy megalkossam a tökéletes grízgombócokat. Végül rájöttem 2 szabályra:

1. tojásonként mindig 3 csapott evőkanál búzadara szükséges (ha nagyon kicsi a tojás, akkor picit kevesebbet használok),

2. pihentetési idő nélkül csak kőgombócok lesznek,

+1 tömörítéssel szintén csak kőgombócok lesznek. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Grízgaluskát sokféle leveshez használhatok, és kifőzhetem enyhén sós vízben is, de sokkal finomabb egy zöldségalaplében főzve!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felütjük a megmosott tojásokat egy tálba, majd a sóval, borssal, szerecsendióval és a megmosott, apróra vágott petrezselyemmel villával felverjük (nem kell habosra, de legyen szép homogén).
  2. Ezután evőkanalanként belekeverjük a búzadarát, és alaposan összedolgozzuk. A kanalat kivesszük, mert ráköt az anyag. :)
  3. Utána fél órát pihentetjük, ekkor duzzadnak a grízszemcsék.
  4. Közben a zöldségkeverékkel készült levest elkészítjük (opcionálisan kerülhet bele friss sárgarépa, petrezselyemzöld, zöldborsó vagy bármilyen idényzöldség).
  5. A forrásban lévő alaplébe két teáskanál segítségével megformázzuk (de nem tömörítjük, nem nyomkodjuk a gombócokat), és egyenként beletesszük a galuskákat. Körülbelül 10 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt további 10 percig pihentetjük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 803
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
82 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

grízgombóc, daragaluska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

117
tojás 3 db
búzadara 9 csapott ek
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 3 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint