Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha hólabda

Pihe-puha hólabda
Pihe-puha hólabda
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi klasszikus, az ünnepek egyik elmaradhatatlan sütije.
Pihe-puha kakaós tészta, rengeteg vajas krém és sok-sok kókusz.
Hólabda, házi recept alapján. :)

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. Egy nagy tálba habosra keverjük a tojássárgájákat a cukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, a kakaót és sütőport, majd a lisztet.
  2. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd részletekben, óvatosan hozzákeverjük a kakaós masszához.
  3. 2 sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elosztjuk a masszát, és 180 fokon, 30 percig sütjük.
  4. Jöhet a krém.
  5. A kihűlt tésztalapokból pogácsaszaggatóval karikákat szúrunk ki, megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, az oldalát is megkenjük krémmel, végül kókuszreszelékbe hempergetjük.
  6. Akár azonnal fogyaszthatjuk, de ha néhány órát hagyjuk a hűtőben pihenni, még finomabb lesz!

A krémhez

  1. Egy lábasban csomómentesre keverjük a lisztet a tejjel, majd alacsony lángon besűrítjük a cukorral együtt. Folyamatosan keverjük, hogy ne ragadjon le. Ha besűrűsödött a krém, lehűtjük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott, puha vajat és a vaníliás cukrot, majd jól elkeverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 820
elküldve: 5
receptkönyvben: 121
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Koronás Cukor

Mióta szakács: 2017.03.07.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

hólabda főzött krémmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

545
tojás 8 db
cukor 350 g
víz 7 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 20 g
finomliszt 250 g
finomliszt 5 evőkanál
tej 5 dl
cukor 150 g
vaj 150 g
vaníliás cukor 2 csomag
kókuszreszelék 50 g